Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Стартират общински проекти за над 400 млн. лева за ремонти на ВиК и улици

наредба МРРБ

Започва изпълнението на общински проекти, свързани с ВиК инфраструктурата, ремонти на пътища и улици. С 406 374 769 лв. от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за тази година ще бъдат финансирани 234 обекта.

105 от тях са свързани с ВиК инфраструктурата и са на стойност 126 566 331 лв. 94 проекта предвиждат ремонт на общински пътища за общо 233 774 463 лв. 35 обекта на стойност 46 033 975 лв. са за ремонти на улична мрежа, съобщават от пресцентъра на МРРБ.

Регионалното министерство има готовност да започне да подписва споразуменията с общини още от днес, 24 октомври, посочени в Решение на Министерския съвет за одобряване на Списък на инвестиционните им проекти по приоритети и направления/обекти за целево финансиране.

Припомняме, че одобрените обекти бяха предложени от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) след посочването им от съответната общинска администрация като най-приоритетни. За всяка община е включен по един обект, посочен като най-важен от местната администрация. По изключение, заради бедствената ситуация, ще бъдат финансирани два обекта в община Карлово. Те са за реконструкция и рехабилитация на два общински пътя и за ремонти на водопроводните мрежи в населените места, част от направленията и в обхвата на общинските пътища.

МРРБ ще финансира 50% от стойността им. Средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни части. Първото плащане ще е до 10 работни дни след подписване на споразумение, а второто – през месец декември 2022 г.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
29.09.2022

МС одобри списъка с инвестиционните проекти на общините

Министерският съвет (МС) одобри Списък по приоритети и приемливи направления/обекти от линейната техническа инфраструктура – общинска пътна и улична мрежи […]

Прочети още
ремонт 02.06.2022

МРРБ обещава ремонт на всички опасни пътища с концентрация на инциденти

Над 80 са участъците в страната със завишен процент на пътно-транспортни произшествия. Всички опасни участъци с концентрация на пътни инциденти […]

Прочети още