Столичен район ще се сдобие с нова улица и паркинг


район Триадица

Столичният район „Триадица“ започва проектирането на нова улица в жк. “Гоце Делчев“. Целта е да се въведе организация на движението и създаване на паркинги за живущите в района. Новата улица ще носи името “Чужденец“.

Успоредно с това районната администрация стартира изграждането на нов паркинг на бул. „Гоце Делчев“. Обектът ще е между ул. “Костенски водопад“ и бул.“ Петко Тодоров“ и с капацитет от 15 до 20 паркоместа.

Транспортна комисия към Столичния общински съвет одобри проекта и даде „зелена светлина“ за неговия старт. Очаква се проектът да бъде реализиран в най-кратки срокове.

Междувременно администрацията на „Триадица“ бе вдигната на крак по спешност. Сигнал на граждани стана повод за бърза реакция от страна на кмета на района Димитър Божилов и длъжностни лица.

район триадица
снимки: район „Триадица“

Проверена бе манипулация в шахта на ул. “Алабин“ № 21. В проверката на мястото се включиха и представители на Столичния инспекторат и 4 РПУ на МВР. Установено бе, че се извършва прокарване на кабели в шахтата, което не е било съгласувано с района. На фирмата-изпълнител и нейните служители, допуснали необезопасен обект и с липсваща техническа документация, бе съставен протокол и акт за налагане на глоби.

Вижте още: