Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Столична община сезира ДНСК за незаконно строителство в Студентски град

строителство

Проверка на Столична община установи незаконно строителство при стеснения участък на бул. „8 декември“. Проверката, назначена със заповед на кмета Йорданка Фандъкова, дойде няколко дни след като в изборния ден на 11 юли роден инфлуенсър алармира за проблема с плакат в ръце – „Оправете стеснения път в студентски град“.

Инспекцията, направената от СО и район „Студентски“, на състоянието на пропадналото пътно платно и тротоар на бул. „8 декември“ констатира, че инвеститорът не е възстановил пропадналата публична инфраструктура вследствие на строителната авария и към момента движението не може да бъде възстановено. Установено е също, че на място е излят подложен бетон на дъното на изкопа. Положена е и арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж. За извършеното незаконно строителство Столична община сезира ДНСК, информират от СО.

В началото на годината при строителна авария на частен обект на ул. „8-ми декември“ се срутиха изкоп, тротоар и част от уличното платно на булеварда. За това припомнят от СО и уточняват, че със заповед на РДНСК незабавно са спрени  всякакви строителни дейности и са дадени предписания за мерки за обезопасяване и укрепване на изкопа.

Предходни проверки през годината пък са констатирали, че собственикът на терена не предприема нужните действия за отстраняване на аварията. Това възпрепятства и възстановяването на движението по булеварда.

строителство
БГ инфлуенсърът Любомир Жечев // снимки/стоп кадър: Lyubomir Zhechev – YouTubeСтолична общината ще предяви по съдебен път всички разходи, свързани с увреждането на публичната инфраструктура и укрепването на изкопа, категорични са от местната управа.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
синеморец 13.07.2021

ВАП иска отговори от МОСВ и ДНСК: Кой строи на плаж „Бутамята“ и законно ли е?

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) да проверят […]

Прочети още
Алепу 29.04.2021

„Главболгарстрой“ се оттегля от „Алепу Вилидж“

„Главболгарстрой“ се оттегля от проекта „Алепу Вилидж“. Това става ясно от съобщение на компанията до медиите. В текста се уточнява, […]

Прочети още