Виж 1към1

1към1 излиза в лятна ваканция :)

Прочети още

Столичният „Горубляне“ вече има Подробен устройствен план

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев подписа решението за Подробния устройствен план на кв. „Горубляне“.

„Това е един важен и обемен във всеки един смисъл документ. С влизането му в сила ще се въведе ред квартала и ще бъдат подобрени условията на живот там“. Това написа Георгиев в профила си във Фейсбук.

„Територията, предмет на решението попада в обхвата на разработените за м. Горубляне – транспортно-комуникационна схема и подробен комуникационно-транспортен план за част от артериите от първостепенната улична мрежа. С приетата разработка се осигуряват условия за устройствено регламентиране и реализация на обектите на техническата инфраструктура и комуникационно-транспортна обвързаност на територията с първостепенната улична мрежа на Столична община. Предложено е ново комуникационно решение за кръстовището между продължението на ул. „Михаил Греков“ и бул. „Копенхаген”, попадащо в част от територията на парк „Изток”, се казва в решението, уточнява председателят на СОС.

Георгиев благодари на екипа на главния архитект Здравко Здравков и на всички активни граждани, които се включиха с конкретни предложения по време на обществените обсъждания.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
Театър София 11.07.2022

С „първа копка“ стартира ремонтът на сградата на театър „София“

Оригиналният вид на фасадата ще бъде запазен Символична „първа копка“ даде старт на дългоочаквания ремонт на сградата на театър „София“. […]

Прочети още
мост 04.07.2022

Обявиха международен конкурс за пешеходен мост в Южния парк в София

Столична община кани архитекти, урбанисти и инженери в открит конкурс за проект на пешеходен мост над ул. „Бяла черква“ в […]

Прочети още