Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Столичният „Горубляне“ вече има Подробен устройствен план

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев подписа решението за Подробния устройствен план на кв. „Горубляне“.

„Това е един важен и обемен във всеки един смисъл документ. С влизането му в сила ще се въведе ред квартала и ще бъдат подобрени условията на живот там“. Това написа Георгиев в профила си във Фейсбук.

„Територията, предмет на решението попада в обхвата на разработените за м. Горубляне – транспортно-комуникационна схема и подробен комуникационно-транспортен план за част от артериите от първостепенната улична мрежа. С приетата разработка се осигуряват условия за устройствено регламентиране и реализация на обектите на техническата инфраструктура и комуникационно-транспортна обвързаност на територията с първостепенната улична мрежа на Столична община. Предложено е ново комуникационно решение за кръстовището между продължението на ул. „Михаил Греков“ и бул. „Копенхаген”, попадащо в част от територията на парк „Изток”, се казва в решението, уточнява председателят на СОС.

Георгиев благодари на екипа на главния архитект Здравко Здравков и на всички активни граждани, които се включиха с конкретни предложения по време на обществените обсъждания.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
Театър София 11.07.2022

С „първа копка“ стартира ремонтът на сградата на театър „София“

Оригиналният вид на фасадата ще бъде запазен Символична „първа копка“ даде старт на дългоочаквания ремонт на сградата на театър „София“. […]

Прочети още
мост 04.07.2022

Обявиха международен конкурс за пешеходен мост в Южния парк в София

Столична община кани архитекти, урбанисти и инженери в открит конкурс за проект на пешеходен мост над ул. „Бяла черква“ в […]

Прочети още