Виж 1към1

Кръстова гора – магнетичното място, сгушено в Родопите

Прочети още

Строежът на социалните жилища в Казанлък започва

Казанлък

Община Казанлък започва изграждането на 10 социални жилища за социално слаби хора. За целта са предвидени 4 терена в ж.к.“Изток“, където ще построят три, и в ж.к.“Христо Ботев“, където ще построят още две еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи.

Договорът по инфраструктурния проект „Изграждане на социални жилища“ бе подписан през лятото на миналата година. Той предвижда предоставяне на 100% безвъзмездна финансова помощ в размер над 1 288 120 лв. между Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Казанлък.

Срокът за изпълнение на всички дейности по проекта е 30 юни 2022 г.

Новото строителство започва веднага след премахване на старите постройки на общинските терени. За момента няма информация когатова ще се случи.

За бъдещите ползватели на социалните жилища ще има определени условия, на които трябва да отговарят. Сред тях са: участие в образователния процес, заетост, здравеопазване и други.

А ето така изглеждат новите социални жилища в столичния квартал „Факултета“, които скоро ще посрещнат първите си наематели.

Очаквайте скоро в 1kam1.com повече за проекта на архитект Румен Първанов!

Вижте още: