Строителните предприемачи се разграничават от имотните скандали


Националната асоциация на строителните предприемачи разпространи отворено писмо до всички медии. От браншовата организация са разтревожени от създаващото се негативно внушение към гилдията. Основано на разследването на конкретни имотни сделки, извършени от политически лица.

„Категорично се противопоставяме на опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя, създал продукта на сделката.“, заявяват от Асоциацията.

„НАСП подкрепя прозрачността,  законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш. Винаги сме настоявали тези принципи да се спазват от  всички заинтересовани страни – предприемачи, граждани и институции. За съблюдаването на тези принципи се грижат и съответните държавни органи.“, допълват още те.

„Считаме за недопустимо в големи политически битки да бъде въвлечено едно от малкото останали производства, създаващо работни места, внасящо в бюджета приходи и създаващо национална стойност.“, завършват те писмото си.

Снимка: БГНЕС