Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Строителният контрол: няма одобрени проекти за ремонт около болница „Св. Иван Рилски“

Всички павилиони край столичната болница са без разрeшителни за строеж.

РДНСК – София не откри одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти за обекти в района на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Това стана ясно от писмо, изпратено от главния архитект на столицата Здравко Здравков, до Дирекцията по строителен контрол. В него е посочено, че в отдел „Архивно обслужване и дигитален архив“ при НАГ – Столична община не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на бул. „Акад. Иван Гешов“ в участъка между бул. „България“ и ул. „Св. Георги Софийски“, в т.ч. и ремонт на светофарна уредба.

Изключение прави издадено разрешение за строеж № Б-220/20.07.2006 г. за обект: „Преасфалтиране на бул. „Акад. Иван Гешов“ до ул. „Св. Георги Софийски“ и подмяна на уличен водопровод по източното платно от ул. „Григор Начевич“ до съществуващ водопровод“.

РДНСК – София изиска от г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, и дирекция „Управление и анализ на трафика“ – СО данни за извършени от Столична община строителни и монтажни дейности в периода 2013 г. – 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба и др. на бул. „Акад. Иван Гешов“ пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Припомняме, че през февруари тази година 16-годишно момче почина вследствие на токов удар от шахта на столичния булевард „Иван Гешев“.

Престои РДНСК – София да предприеме съответни действия в рамките на вменените по ЗУТ компетентности и правомощия по случая.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

министър Комитова 21.05.2021

Министър Комитова разпореди на ДНСК по-задълбочена проверка по случая „Златен век“

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството се проведе среща във връзка със строителството на сградата „Златен век“. Министърът арх. […]

Прочети още
плажове 15.04.2021

ДНСК ще премахва обекти в нарушение в курорти и плажове

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще премахва поставени в нарушение преместваеми обекти в националните курорти и на морските плажове. […]

Прочети още