Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Строят нов завод за 40 милиона лева

завод

С първа копка днес стартира строителството на нов високотехнологичен завод. Инвестицията е в размер на 39,7 милиона лева и трябва да бъде реализирана до 30 юни 2022 г.

Общата площ на новия завод в индустриална зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона, е 194 000 кв. м. или около 200 дка. Първото производствено хале на предприятието за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади ще бъде изградено с РЗП от 22 500 кв. м. През следващите 5-10 години ще бъдат построени още 3 производствено-складови халета.

Модерното предприятие ще е с капацитет на първи етап 10 000 тона годишно алуминиеви профили, при напълно автоматизиран производствен процес. По предварителни разчети ще стартира дейност в периода юли – септември 2022 г. Инвеститор на проекта е „Интерлинк Груп“ АД.

С откриването на завода ще бъдат разкрити 150 нови работни места. Така базата на „Профилинк“, част от инвеститорската компания-майка, се очертава като най-голямата в този сектор на Балканския полуостров.

Проектът е поверен на арх. Георги Стоянов, управител на „Архитектурно дизайнерско студио“.

На събитието присъства министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите „Интерлинк Груп“ АД. Сред гостите бяха още заместник-областният управител Петър Петров, кметът на Община Марица Димитър Иванов, кметът и зам.-кметът на Община Пловдив – Здравко Димитров и Стефан Стоянов, инж. Пламен Панчев – създател и изпълнителен директор на „Тракия икономическа зона“ и др.

Вижте още: