Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

Супер цветен и много арт, този апартамент има формата на пещера

апартамент

Реалността е фалшива. Мечтите са истински.

Играта на думи в името на този интересен проект – „Dreamscape“ (което можем да преведем като „бягство в мечтите“) е възможно най-симпатичното, но и най-точно описание на този апартамент с формата на пещера. Тук няма нито един прав ъгъл и нито една „традиционна“ врата и това е напълно търсен ефект. Бърз поглед е напълно достатъчен, за да разберем, че собствениците му не просто обичат, а и живеят с и за изкуството в различните му форми. Много цветен, със закачливи, но изпипани до най-малкия детайл дизайнерски решения, интериорът сякаш идва от друга реалност – тази на сбъднатите мечти!

Прекрачвайки входната врата, архитектите от базираното във Виетнам студио Red5studio са планирали нещо като буферна зона, през която трябва да преминеш, за да се озовеше в началото на „пещерата“. А входът й отвежда към другите зони, разпределени асиметрично в пространството.

Апартамент с формата на пещера, предлага бягство в света на мечтите…

Точно в центъра на апартамента: с формата на по-малка пещера, е разположена работната зона. А срещу нея се намира всекидневната с огромния си диван в искрящо оранжево, вдъхновен, според нас, от някоя фентъзи поредица с космическа тематика.

Апартамент с формата на пещера, предлага бягство в света на мечтите…

До офис зоната има и малък кът за вдъхновения, релакс и усамотение. Той е непосредствено до прозореца, тъй като достъпът до естествена светлина определено действа успокояващо, когато човек има нужда да остане насаме със себе си.

На срещуположната страна са разположени кухнята и трапезарията.

Впечатление тук правят мебелите, които изглеждат едновременно ретро, но и много шик, благодарение на акрилните бои, с които са боядисани. Формата на трапезарната маса е вдъхновена от водата, а при отблясъците на светлината по повърхността й действително се създава усещане за движеща се по повърхността на езеро вода.

Апартамент с формата на пещера, предлага бягство в света на мечтите, дори и за котки 🙂
Стигаме до спалнята, където дизайнът е не по-малко цветен и впечатляващ.

Тя е свързана с баня, достъпът до която отново е през пещерен проход, преграден от стъклена врата.

Само едната от двете „играчки“ на спалнята е плюшена, другата е истинска 🙂

Прозорците и вратата към балкона също са решени с извити форми, за да подчертаят търсения пещерен ефект.

Тайната е в цветовете…

За обзавеждането и дизайна на този апартамента собствениците залагат на изключително цветни и дизайнерски мебели и аксесоари, от различни стилове. Цялата тази смесица, побрана в пещерното пространство на дома обаче, е толкова изпипана, че наистина си мислиш, че си попаднал в друг, малко измислен и много фантастичен паралелен свят, където всички мечти се сбъдват.

Това се потвърждава и от решението през нощта, когато няма достъп до естествена светлина, пещерата апартамент изцяло да се променя. Вечерният дизайн, постигнат посредством специално проектирано осветление, е вдъхновени от атмосферата на старите филми от 60-те и 70-те години.

Архитекти: Red5studio; Площ: 90 кв. м. Снимки: Đỗ Sỹ, фотограф. Източик: Red5studio;
Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
архитектура 09.05.2022

Архитектура за пример – 6 жилищни проекта, които заслужават внимание

Реставрирана викторианска къща, метална А-образна структура – среща между строителните традициите от времето на Тюдорите с ултра модерните решения, и […]

Прочети още
лофт 15.02.2022

Стар гараж се превърна в мини лофт с макси възможности

Изоставен гараж се превърна в мини лофт с макси възможности! Освен че впечатлява с дизайна си (за който ще ви […]

Прочети още