Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Световна хотелиерска група стъпва в Сапарева баня с луксозен СПА комплекс

Световната хотелиерска група Accor обяви, че ще открие нов премиум термален комплекс със СПА и здравен център в Сапарева баня под бранда Swissôtel.

След завършването си комплексът ще разполага със 171 първокласни стаи и апартаменти, VIP вила с пет спални, инфинити басейн и джакузи. Комплексът ще разполага със СПА и уелнес зона с фитнес център, зала за йога, хамам, стаи за масаж, сауни, зона за красота, медицинска клиника и няколко басейна с натурални и термални води.

От гледна точка на гастрономията ще има няколко ресторанта. А така също и открита тераса, лаундж и лоби бар, уиски бар, клуб, швейцарски гурме кът и не на последно място – бар край басейна със закрити места. Зоната за събития и конференции пък ще включва бална зала с площ 400 кв.м; две средни по големина зали за срещи; две заседателни зали; библиотека и бизнес център.

В допълнение комплексът ще бъде оборудван и с център за генетична диагностика. Той ще е съчетан с център за релакс и балнеология с цел привличане на местни и международни клиенти.

Дизайн

Проектът е резултат от съвместната работа на международния екип на SGIArchitects, отговарящ за концептуалния проект и интериорния дизайн, и на местния екип на URBAArch, отговорен за координацията и издаването на разрешителни.

Функционалният дизайн се базира на практическите познания на изпълнителите в областта на хотелиерството и уелнес сектора. Дизайнерският подход е вдъхновен от местната, историческа, манастирска архитектура, предадена през призмата на съвременни технически и материални детайли.

Инвеститор на проекта е „Аква Трийтмънт“ АД – частна компания за развитие и инвестиции в недвижими имоти.

„Със своите над 700 естествени минерални и горещи извори България е СПА рай, известен в Европа още от древноримско време. Тази инвестиция ще възвърне имиджа на района. Ще го нареди сред най-добрите СПА и антиейдж дестинации от този тип“. Това заявиха Елена Риставаара и Мартин Маринов, представители на инвеститора.

„Има силно търсене на хотелиерски услуги, както от страна на международни посетители, така и на по-заможни българи. Чувстваме се поласкани, че „Аква Трийтмънт“ АД избра Swissôtel и Accor за управлението на този амбициозен проект за термален комплекс“, добави Франк Реул, ръководител на отдел „Развитие“ в Accor за Източна Европа.

„В качеството си на основен партньор Община Сапарева баня застава твърдо зад проекта и ще подкрепя неговото изпълнение! С изграждането на този изключително значим за общината и региона комплекс ще поставим Сапарева баня сред водещите СПА курорти в България, на Балканите и в Европа“. Това коментира на свой ред кметът на Сапарева баня г-н Калин Гелев.

Очаква се новият комплекс да бъде отворен за първите си гости през ноември 2024 година.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
31.03.2022

Първият хотел по дизайн на Патриция Уркиола в Холандия

Една от най-бляскавите представителки на съвременния дизайн – Патриция Уркиола, наскоро завърши впечатляващата трансформация на хотел Haworth в град Холандия, […]

Прочети още
28.06.2022

Гора в небето – най-зелената сграда е „облечена“ с над 75 000 дървета и храсти

Forest in the Sky или в превод – Гора в небето, извежда разбирането за живот в досег с природата на […]

Прочети още