Виж 1към1

Експерти обсъдиха важните за Пловдив инфраструктурни проекти

Прочети още

Свищов започва реконструкция на спортна зала “на пожар”

свищов

Спешна реконструкция на единствената покрита спортна зала започват в Свищов, след като Министерски съвет одобри бюджета на проекта в размер на 1 630 000 лева. Поради опасност от самосрутване, в резултат на активизация на свлачищните процеси в района, през 2018 г. залата беше изцяло затворена.

Конструктивното увреждане на зала „Септември“ налага нейния авариен ремонт, написаха от пресцентъра на общината.

Реконструкцията предвижда укрепване на сградата, цялостно реновиране и подмяна на водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации, които са в състояние, което не дава възможност за осигуряването на нормално и безопасно протичане на спортните мероприятия и застрашава живота и здравето на посетителите.

Спортна зала „Септември“ е построена през 1997 г. и оттогава не са извършвани ремонтни дейности за подобряването на състоянието ѝ.

Пълното й затваряне преди две години, с което се преустановяват и всички спортно-масови дейности на закрито, “се отрази изключително неблагоприятно на развитието на спорта в община Свищов”, допълват от пресцентъра.

С осигуряването на средствата ще започне незабавното стартиране на строително-монтажни дейности.

Проектът ще бъде съобразен с мерките за енергийна ефективност и всички актуални тенденции и изисквания, които ще превърнат мястото в модерна зала за тренировки и провеждане на национални, и международни спортни събития, обеща от своя страна кметът на Свищов д-р Генчо Генчев.

източник: община Свищов

Вижте още:

Най-голямото русенско училище ще има своя спортна зала и плувен басейн