Виж 1към1

Кръстова гора – магнетичното място, сгушено в Родопите

Прочети още

Свлачища и лоши пътища провалят сезона по морето?!

морето

Проблемите със свлачищата, пътищата до курортите и липсата на паркинги в тях, могат да бъдат причина за провален летен сезон по морето. За това алармират от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

За разрешаване на тези проблеми обаче е „е необходима политическа воля“, акцентират от БХРА. Това е един от приоритетите, който Асоциацията е представила на поредицата от срещи с представители на политическите сили, кандидатстващи за място в 45-то народно събрание.

Сред свлачищата, които трябва да бъдат укрепени, за да се гарантира летния сезон са това в местност „Траката”, Варна и свлачището край Кранево.

Активирането на „Траката“ ще доведе до преместването на маршрутите на трансферите през неугледни пътища. Това не е добре за първото впечатление на пристигащите туристи и е в пълно противоречие за „добре дошли”, обясняват от БХРА.

Спешно трябва да бъде ремонтиран и пътят между курорта Златни пясъци и Кранево.

Най-проблемно за осъществяване на успешен туристически сезон е свлачището на Кранево. Ако то пропадне, означава комплексите Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена да бъдат откъснати за румънските туристи. Това би довело до сериозни загуби за хотелиерите.

Ако се активират едновременно двете свлачища, това би откъснало и изолирали напълно комплекс Златни пясъци, подчертават от БХРА.

Сред другите свлачищни процеси, на които трябва да се обърне внимание, са тези по пътя от светофара Златни пясъци до ВК „Ривиера”.

Необходимо е и да бъде възстановен Панорамния път през Трифон Зарезан, който е най-прекият от Варна до Златни пясъци.

Сред проблемите, които посочиха от БХРА, е и липсата на достатъчно паркоместа в комплексите.

Нужно е да се изградят паркинги извън територията им. Особено като се вземе предвид, че хотелиерите все повече ще разчитат на туристи от съседни страни, които масово пристигат с автомобилен транспорт. Това допълват от Национално представената асоциация.

Вижте още: