Технологична компания отчете ръст въпреки санкциите от САЩ

Huawei регистрира ръст от 3.8% на приходите от продажби за 2020 г.


ръст

Технологичната Huawei, макар темпът й на ръст да се забавя, отчете приходи от продажби от 136.7 млрд. щатски долара за 2020 г. Данните са от годишния финансов доклад, който компанията представи в Шънджън. Според доклада отбелязва ръст от 3.8% на годишна база. А нетната печалба достига 9.9 млрд. долара, въпреки санкциите, наложени й от САЩ през 2019 г.

През 2020 г. се фокусира върху разработване и на иновативни решения, сред които и такива за борбата срещу Covid-вируса. Такова беше диагностично решение с изкуствен интелект, което помогна на болници по света да намалят тежестта върху медицинската си инфраструктура.

„През изминалата година бяхме силни и се изправихме решително пред трудностите – каза Кен Ху, ротационен председател на Huawei. Продължихме да правим иновации, за да предложим добавена стойност за нашите клиенти, да помогнем в борбата с пандемията и да допринесем както за икономическото възстановяване, така и за социалния прогрес по целия свят. Също така използвахме тази възможност за допълнително подобряване на нашите операции, което доведе до постигане на резултат, който до голяма степен беше в съответствие с прогнозите ни. Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти и партньори в подкрепа на социалния прогрес, икономическия растеж и устойчивото развитие“, допълни Кен Ху.

Според скорошен доклад на Оксфорд (The Economic Impact of Huawei on Europe, Nov. 2020) само през 2019 г. технологичната компания е допринесла с 16.4 млрд. евро към БВП на Европа. Поддържала е 224 300 работни места и е осигурила 6.6 милиарда евро данъчни приходи.

Снимка: Кен Ху, ротационен председател.

Вижте още: