Tesla произвежда нов вид соларен покрив


Нов вид соларни керемиди от Tesla ще бъдат по-добрата алтернатива за енергийна ефективност. Не само, че са по-лесни за полагане от традиционните керамични керемиди, а и от гледна точка на разходите, новите керемиди са по-ефективни от нов покрив със соларни панели. Поради иновативното развитие началникът на Tesla Илон Мъск прогнозира, че в бъдеще фирмата ще инсталира 1,000 такива покриви на седмица.

Тази нова версия на соларен покрив е от трето поколение и се отличава с повече усъвършенстване като увеличени размери, увеличена плътност на мощността, по-добра ефективност и подобрени ръбове за покрива, които вече не изискват отнемаща много време фина настройка на място. Освен това, новите керемиди са направени от закалено стъкло и са три пъти по-здрави от керамичните керемиди.

“Първата и втората версия бяха опити, с които още измисляхме нещата. Убеден съм, че третата версия е готова за обществото. Мисля, че този продукт ще бъде невероятен.”, обяснява Мъск.

Уебсайтът на Tesla предлага два варианта на соларен покрив: обикновен покрив със соларни панели и покрив сьс закалени стъклени керемиди. Мъск твърди, че последният е по-евтин, по-лесен и бърз за инсталация от предшествениците. Също така включва и 25 годишна гаранция, а стъкленият материал може да издържи ветрове от 210 км в час и градушка до 4,5 см в диаметър. Фирмата ще внесе програмата на Tesla-сертификация, с която да се регистрират специалисти близо до клиентите. Tesla така са оптимизирали процеса на инсталацията, че той да отнеме само 8 часа.

“Може да накараме покривите да оживеят,” каза Мъск. “Има толкова много покриви на света, които събират енергия от слънцето, но нищо не правят с нея. В бъдеще ще бъде странно да съществува покрив, който да не бъде използуван за събиране на енергия.”

Източник: www.inhabitat.com