Виж 1към1

Кръстова гора – магнетичното място, сгушено в Родопите

Прочети още

Том Ханкс и Рита Уилсън официално станаха гръцки граждани

Том Ханкс и Рита Уилсън имат специална причина да празнуват тази седмица – двамата са официално гръцки граждани.

На снимка, публикувана в социалните медии от премиера на страната, двамата гордо държат чисто новите си паспорти.

Двойката и техните деца станаха почетни гръцки граждани миналата година, след като официални лица изтъкнаха ролята на Хaнкс за подпомагане на повишаването на осведомеността за пожарите през 2018 г. Te опустошиха райони в близост до Атина и отнеха живота на повече от 100 души.

„Том Ханкс е човек, който прояви истински интерес към хората, пострадали от пожара в Мати и популяризира този въпрос в световните медии”, заяви гръцкият министър на вътрешните работи Такис ​​Теодорикакос миналия декември.

Уилсън, която има гръцки корени, и Ханкс, който е приел православното християнство в Гърция, често са забелязани да прекарват ваканциите там, където също притежават собственост на остров Антипарос.

Двамата са продуцирали няколко филма, базирани на гръцката общност, и винаги споделят възхищението си от страната и нейния народ.

„Вече съм грък”, каза Ханкс пред журналисти по време на наградите „Златен глобус 2020” по-рано тази година. „Гърция е същински рай… Обиколил съм света, ходил съм на най-красивите места в света. Нито едно от тях не може да се мери Гърция. Земята, небето, водата, това е полезно за душата. Това е лековито място”, казва Хенкс.