Том Ханкс: Трябва да те е срам, ако не носиш маска


Eдна от най-известните личности, успешно излекували се от COVID-19, Том Ханкс изказа мнението си относно хората, които не носят маски.

Актьорът и съпругата му, актрисата и певица Рита Уилсън бяха две от първите известни личности, които обявиха, че са се заразили с вируса и настояха хората да носят маски. Ханкс говори по темата и по време по време на пресконференция за филма си “Greyhound”, който дебютира на 10 юли по Apple TV +.

„Наистина можем да направим само три неща, за да има утре: да носим маска, да спазваме социална дистанция и си мием ръцете”, каза той. „Тези неща са толкова прости, толкова лесни, ако някой не иска да го прави, значи просто го е срам.“

Ханкс и Уилсън бяха диагностицирани и под карантина докато бяха в Австралия през март.

Той беше там по повод на филма за Елвис Пресли на Баз Лурман, в който Ханкс играе мениджъра на певеца – полковник Том Паркър.

Уилсън имаше планирани участия, за да представи албума си. След като се възстанови, двойката върна у дома в САЩ.

Сега Ханкс призовава хората да „направят своя принос“, за да помогнат да се спре разпространението на коронавируса. „Това е основно наше задължение”, каза той по време на пресконференцията за филма “Greyhound”.  Той даде следния пример: „Ако карате кола, не карате прекалено бързо, използвате мигача и избягвате да удряте пешеходци, това е здрав разум.”

Източник: cnn.com