Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Топлината на дървото… и малко синьо за разкош!

В този апартамент има всичко, с което може да се характеризира един модерен интериор. Студеният на пръв поглед бетон е заглушен от топлото и гостоприемно дърво, а сините акценти в обзавеждането създават онзи разкош, към който всеки от нас се стреми, проектирайки уюта на своя дом.

Апартамент, който няма причина да не харесаме…
Апартамент като къща

Разположен на първия етаж на малка жилищна сграда от 50-те години в престижния квартал Леблон в Рио де Жанейро, този апартамент има характеристиките на просторна семейна къща.

Апартамент, който няма причина да не харесаме…

При редизайна на жилището архитектите полагат усилия да запазят максималното от съществуващото пространство. Включително високите тавани, оригиналните дървени подове, сини дървени капаци и красивата гледка към пейзажа навън.

Апартамент, който няма причина да не харесаме…

Намесата на екипа е в посока да създадат максимално отворен план на пространството и да осигурят максимален приток на естествена светлина навсякъде. Решават да оставят открити и бетонните греди, колони и тухления портик, разкрити при ремонта. А това добавя онзи индустриален щрих в дизайна, който подсказва, че старият апартамент вече има нова визия.

Апартамент, който няма причина да не харесаме…

Различните подови покрития маркират различните приложения на жилищните зони. И няма как да не отбележим отново, че оригиналният под във всекидневната, трапезарията, домашния офис, спалнята за гости и детската стая е възстановен.

Дървените дограми са боядисани в синьо – цвета, който откриваме и на фасадата, както и в голяма част от обзавеждането.

Апартамент, който няма причина да не харесаме…

За родителската спалня и други зони, където старите настилки не е имало възможност да бъдат възстановени, архитектите избират циментов под.

апартамент
Апартамент, който няма причина да не харесаме…

Кухнята напомня на мини галерия от стилове, интериорни тенденции и епохи… А червените акценти, съчетани с дърво и бетон, показват, че по дизайна е работено с внимание и желание. 🙂

Проектът е реализиран от студио Castro Cyon Arquitetas.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
01.07.2022

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

С пазара на недвижими имоти днес, който непрекъснато е под натиск, малкият апартамент често се оказват единственото възможно решение за […]

Прочети още
05.09.2022

5 идеи за детската стая, които ще харесате

Представяме ви няколко идеи за дизайн за детската стая, които ще ви помогнат и вдъхновят да създадете практично, креативно и […]

Прочети още