Триъгълна вила край езеро е идеалното място за почивка


В близост до езеро в мексиканския град Вале де Браво се намира къща „А“ – красив, съвременен дом, проектиран от архитектурната фирма Metodo, базирана в Мексико Сити, в сътрудничество с Ingeniería Orca.  Триетажна вила е изградена със стени от стъкло и сгъваеми остъклени врати, за да се създаде безпроблемна връзка с открито. Палитра от естествени материали допълват стоманени и стъклени елементи, за да създадат модерна и топла атмосфера.

Разположена на три етажа с площ от 327 квадратни метра, Къща А е създадена за големи събирания и забави. Партерното ниво, което се отваря към вътрешния двор чрез сгъваеми остъклени врати и морава, се състои от всекидневна с отворен план, трапезария и кухня; телевизионна зала; сервизни помещения; и апартамент за гости. Главният вход и паркингът са разположени на втория етаж, където могат да се намерят спалня и детска стая. Малкият трети етаж разполага с втори апартамент, йога тераса и детска стая.

„Намерението в Къща А е тя да се приспособи околностите си и да даде на жителите си начин да„ живеят ”на езерото,“ казват архитектите в изявлението си към проекта. Ето защо беше много важно структурата да присъства във всяко пространство на къщата. Освен това искахме структурата да бъде последователен елемент с функционалността на къщата. ”

Архитектите построили жилището със съвременна стоманена конструкция  с местни строителни техники и материали. Къщата е ориентирана на север с гледка към езерото, а страничните балкони, вдъхновени от палуби на лодки, пускат слънчева светлина сутрин и вечер.