Виж 1към1

Експерти обсъдиха важните за Пловдив инфраструктурни проекти

Прочети още

Тричленно семейство и две кучета живеят в уют на 30 кв.м.

Джена Дентен усеща присъствието на странна сила, когато върви надолу по улица с много дървета и накрая стига до дървета малка къща с знак „За продажба“. Къщата, построена през 1870 г., е крайно занемарена като на всичкото отгоре има и постройка от 1970 г. в не по-добро състояние.Освен това, Джена и съпругът й Джош, и двамата собственици на фирма за интериорен дизайн, са погълнати в проект за обновяване на друга сграда в предградията на Мелбърн. Въпреки това Джена е уверена и се влюбва в къщата от пръв поглед. „Просто знаех, че това е нашият дом“, казва тя.

Снимка: Instagram

Джош е против купуването на къща, особено преди да завършат настоящия им проект, но Джена го убеждава да отиде и да я разгледа. Просто минаване с колата покрай къщичката в всичко, което е било необходимо да промени решението му. „Хайде да я купим!“, заявява той в мига, в който я вижда.

И така Джена и Джош си купуват приказната къщичка като веднага се захващат с нейното обновяване. Те разрушават разширението от 1970 г. и се захващат с обновяването на интериора. Джена създава концепцията за дизайн, а Джош е мениджър на проекта. Заедно те се захващат да превърнат „тъмното, влажно и неугледно“ пространство в стилен дом, в който да се настанят заедно с тяхната дъщеря и две кучета.

 

Източник: ArchitecturalDigest