Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Трима представители на държавата влизат в ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД

автомагистрали

Избрани са представителите на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Това са Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов.

Тримата участваха в публичния конкурс за ново ръководство, обявен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В конкурса участваха общо 26 кандидати, които трябваше да представят концепция за управление на държавното дружество за пет години.

Членовете на Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД са общо петима. Другите двама се избират от Агенцията за публичните предприятия и контрол, но към момента няма избрани. Конкурсът за независимите представители ще бъде проведен отново, тъй като на проведеното състезание са се явили само шестима кандидати, т.е. липсва достатъчно конкуренция. Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални и не може да се гарантира изборът на най-подходящите кандидатури за управление на дружеството, казват от МРРБ.

Людмила Василева е назначена и за изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД.

Василева е завършила ВИНС „Димитър Благоев“ – Варна със специалност „Счетоводство и контрол“. Притежава професионална квалификация по икономика и мениджмънт от Училище за бизнес компетенции, както и редица сертификати за преминати курсове на обучениe от  професионални организации в България и чужбина. Досега е заемала ръководни позиции в различни банкови институции и търговски организации. Има и професионален опит като оценител на търговски предприятия и вземания и недвижими имоти. Лектор е по оценка на финансови активи и институции към Агенцията по приватизация. Контрольор по изпълнение на европейски проекти. Владее английски и руски език.

Димитър Пенев е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София със специалност „Строителен инженер“ и „Пътно строителство“.

Пенев има и квалификация за „Управление на компании“, „Стратегически маркетинг“ от университета Кранфийлд и др. Завършил е Бизнес училище Ashridge, Шанхай, със специалност „Оперативен мениджмънт и коучинг“. Професионалната му кариера започва в Института по пътища към ГУП-София. Заемал е ръководни длъжности при изпълнението на инфраструктурни проекти в Нигерия. Професионалната му биография включва още ръководни позиции в строителни, търговски и консултантски компании. Владее английски, немски и руски език.

Георги Попов е магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград.

Бил е юрисконсулт в отдел „Обществени поръчки“ на „Топлофикация“ – София и юридически сътрудник в „Европейски център по законодателство, анализ и усъвършенстване на съдебните практики в ЕС“. Заемал е ръководни позиции в банковия сектор, управление на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти.  Експерт към Агенцията по обществени поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание. Владее руски език, ползва и английски.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
автомагистрали 08.02.2022

Стартира одит на „Автомагистрали“. МРРБ търси ново ръководство

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви конкурс за трима представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. […]

Прочети още
18.01.2022

Министър Караджов освободи изпълнителния директор на „Автомагистрали“ ЕАД

Десислава Христова вече не е изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД. Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов […]

Прочети още