Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

Троена – ски курортът насред пустинята ще е готов през 2026 г.

Американската инженерингова компания Bechtel спечели договор за управление на първия напълно открит ски курорт в Саудитска Арабия и ще работи като консултант по управление на проекта.

Изкуственият снежен оазис Троена (Trojena) е част от по-амбициозния проект за развитие на кралството – Neom. По план трябва да бъде завършен в края на 2026 година и да бъде домакин на зимните Азиатски игри през 2029 г.

Локацията на ски курорта е на 50 километра от залива Акаба. Площта му на застрояване от 57 кв. км, с надморска височина от 1500 до 2600 м, ще бъде разпределена на шест района: Gateway, Discover, Valley, Explore, Relax и Fun, които ще се сливат с естествения пейзаж.

Троена. Тази и заглавна визуализация: Bechtel

Задачата на Bechtel е да предостави технически, търговски и строителни услуги за управление на проекта. „Neom без съмнение е най-амбициозният проект в историята ни. Горди сме да разширим нашата роля в подкрепа на проекта“. Така коментира новината за партньорството Джейк Мум, регионален управляващ директор на компанията. По думите му, от гледна точка на строителството Neom предлага възможности за кариера веднъж в живота на гражданите на Саудитска Арабия, които ще помогнат да се отворят очите на света за изключителната природна красота на кралството заедно с футуристичните технологии.

Визуализация за Neom – как ще изглежда, когато бъде завършен. Източник: Neom.com
Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
небостъргач 27.07.2022

Най-дългият небостъргач в света ще бъде огледален

Представиха допълнителни подробности около амбициозния план на Саудитска Арабия – за строителството на град с нулеви въглеродни емисии. Обявена от […]

Прочети още
14.06.2022

Саудитска Арабия не се отказва – ще построи най-голямата сграда в света

Страната планира да инвестира 500 милиарда долара в амбициозния си план за изграждането на огромната и единствена по рода си […]

Прочети още