Църква стана луксозен апартамент в Тоскана


Едно пътуване през Тоскана може да бъде и духовно преживяване – особено ако прекарате нощта, спейки спокойно под олтара на този великолепен църковен хотел от 18-ти век. Архитектурната компания O2 Studio преработи църквата в луксозен апартамент, като запази и възстанови оригиналните стенописи и централния олтар, а също и внедри нови мебели и осветителни тела направени от местни занаятчии.

Бившата църква се намира в помещенията на новия хотел Villa Marta, близо до град Лука в Тоскана. В продължение на години структурата е била използвана като склад. Сега, архитектите на известното студио са го превърнали в луксозен апартамент. Те успяват да преобразят малкото пространство и да запазят церемониалния му характер.

Оригиналният олтар сега е спалня с традиционния червен килим, обединяващ пространството за сън. Архитектите превръщат страничните ниши на параклиса в зони за релаксация и баня, включително пространство за дрехи. За подова настилка е използван мрамор, а местните занаятчии правят всички дървени елементи, включително мебели, плъзгащи се врати и прозорци.

Източник: Inhabitat.com