Цветният дом на Надя Сваровски до Лондон

Сваровски предпочитат тишината и зеленината на провинцията


„Вижте тези марули!“, възклива Надя Сваровски, „Те растат нагоре!“, допълва тя докато прави разходка из своя дом за редакторите на известното архитектурно списание Architectural Digest.
Сваровски е много горда със своята градина от зелени домати, малки ягодки и други плодове и зеленчуци. „Искам да прекарам всичкото си време тук.“, казва щастливо тя.

0916-nadja-swarovski-england-home-1

Надя Сваровски е една от петте Сваровски, които ръководят бизнеса с кристали, който е основан от нейния пра-пра-дядо през 1895 г.. Надя пътува постоянно и търси дизайнерски фирми, с които да си пратнират.

Сваровски, нейният съпруг и три деца сега живеят в провинцията, в близост до Лондон. Сега тя прекарва повече време работейки от дома. Нейният ведър дом е изпълнен с кремови цветове и гледа към градина, която е оформена като амфитеатър. „Наистина мога да помириша розите“, казва Сваровски.

Близостта до природата и по-доброто качество за живот за нейните деца са допринесли за решението Сваровски да напуснат Лондон, където семейството живя близо 10 години. „Чудесно е да се събуждаш под звука на птиците и да гледаш зеленина. Всички се чувстваме много по-добре тук.“, допълва Сваровски.

Къщата е разположена на близо 1000 кв. метра в общност, която е създадена около голф игрища. „Аз настина харесах тази къща, защото тя няма никаква история или призраци“, шегува се тя и признава, че класическият дизайн на жилището не е непременно това, което тя би построила.

„Мъжът ми е голям англичанин и голям традиционалист, а аз съм толкова въвлечена в световния дизайнерски свят и имам доста по-модерен стил. Но мисля, че достигнахме до добър компромис“, казва още Сваровски.

0916-nadja-swarovski-england-home-2

0916-nadja-swarovski-england-home-3

0916-nadja-swarovski-england-home-4

0916-nadja-swarovski-england-home-5

0916-nadja-swarovski-england-home-6

0916-nadja-swarovski-england-home-7

0916-nadja-swarovski-england-home-8

0916-nadja-swarovski-england-home-9