Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Укрепване забавя ремонта на Сарайския мост в Русе

сарайския мост

текст и снимки: Силвия Петрова

С поне два месеца ще бъде удължен срокът, в който трябваше да бъде завършен ремонтът на Сарайския мост в Русе – единствената връзка от града към Западната промишлена зона.

Първоначално беше заявено, че реконструкцията, която започна в края на миналата година, трябва да приключи до месец март. Работата по моста обаче още продължава. От администрацията се оправдаха за забавянето с това, че се налага стриктен контрол при изпълнението на ремонта. А хората недоволстват в социалните мрежи заради неспазеното обещание ремонтът да приключи в рамките на четири месеца. Мнението на местните е, че оправдания не трябва да има. Още повече, че и времето е било благосклонно и е позволявало да се работи.

Сред най-тежките задачи по ремонта на моста е укрепването на устоите. От администрацията коментираха, че е необходимо и двата устоя да бъдат третирани със строителна химия. Причината е, че вследствие на дъжд и сняг през годините са се появили дълбоки язви и корозирала армировка. За завършването на строително-ремонтните дейности в срок се изискат и благоприятни метеорологични условия, в т.ч. и липса на влага, за да наберат материалите необходимата якост, а това води и до забавяне.

Успоредно с ремонта на Сарайския мост продължава и реконструкцията на булевард „Трети март“, която е почти във финалната си фаза. Голяма част от пътната маркировка по него вече е положена и в момента се извършват дейности по зауствания към по-малките улици. Предвижда се реконструкцията му да бъде завършена до края на месеца.

Вижте още: