Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

Укрепват срутищата по пътя за Рилския манастир от следващата седмица

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски обсъдиха с игумена на Рилския манастир епископ Евлогий предстоящите строителни работи за укрепване на срутищата на пътя за Светата обител.

„Тук съм, за да направим план за действие и в края на следващата седмица да могат да започнат реални строителни дейности“, коментира пред медии министър Аврамова.

Укрепителните работи ще се извършат на два етапа, с два отделни проекта. Единият касае пътната част – подпорната стена, която трябва да бъде изградена, заедно с другите укрепителни съоръжения. В горния край на терена ще бъдат изпълнени други укрепителни дейности, за да се спре ерозията, която е обхванала целия хълм.

За другият проект – за горската територия предстои да бъде получено съгласие от Рилския манастир като собственик на земите и да се процедира през РИОСВ и Регионалната дирекция по горите.

Укрепителните дейности при 27-ми километър на третокласния път Кочериново – Рила – Рилски манастир – Кирилова поляна са възложени на „Автомагистрали“ ЕАД.

На срещата беше обсъдено и изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води на Рилския манастир.

Снимки: МРРБ.