Улични ремонти за милиони започват в Плевен

Община Плевен започна част от основните ремонти, заложени в инвестиционната програма за годината


Плевен

С основен ремонт на ул. „Калофер“ Община Плевен започва изпълнението на Инвестиционната програма за настоящата 2021 година. Улицата, заедно с други осем в съседство ще бъдат ремонтирани за общо 1 300 000 лв. Дейностите за ремонта им включват подмяна на бордюри, направа на тротоари, разширяване на платното, подмяна на настилката, преасфалтиране. Изпълнители на ремонтите са фирмите „Инжстрой“ ЕООД и „Новако Строй“ ЕООД.

В Инвестиционната програма за годината общината е заложила още основен ремонт на тротоара на бул. „Данаил Попов“ от площад „Ст. Стамболов“ до ул. „Цар Борис III“; реконструкция на кръстовището на ул. „Ген. л-т Ат. Стефанов“ – бул. „Хр. Ботев“ и основен ремонт на тротоар на ул. „Св. Кл. Охридски“ №№ 6-8.  

Във връзка с предстоящите избори пък временно ще бъде ограничено движението, спирането и паркирането в някои части на града, по заповед на Георг Спартански, кмет на Плевен. Заповедта гласи:

„Временно да се ограничи движението, спирането и паркирането на МПС от 20.00 ч. на 04.04.2021 г. до 08.00 ч. на 05.04.2021 г. по ул. „Димитър Константинов” в отсечката от ул. „Св. Св. Кирил и Методий” до ул. „Стоян Заимов”/ ул. „Сан Стефано”; Временно да се ограничи спирането и паркирането на МПС от 20.00 ч. на 04.04.2021 г. до 08.00 ч. на 05.04.2021 г. по ул. „Дойран” в отсечката от ул. „Никола Д. Петков” до ул. „Янко Сакъзов” в двете посоки / от страна на четни и нечетни номера/. В забранените участъци разрешавам влизането, спирането, паркирането и престоя на МПС, обсужващи РИК, ОИК и СИК, Областна администрация, Община Плевен, Информационно обслужване АД клон Плевен, МВР, РДПБЗН, СНМП и „Тролейбусен транспорт” ЕООД.

плевен
снимки: община Плевен

Вижте още: