Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Усещане за светлина …

светлина

Усещане за светлина… или как един дизайнер преобръща представите за това как трябва да изглеждат лампите в дома!

В предпоследния ден на март, който посветихме на жените, ви представяме Ерин Лорек и нейните проекции за светлината.

Дизайнер на осветление, с работата си Ерин тотално преобръща представите за това как би трябвало да изглеждат лампите в дома. Завършила специалост дизайн на театрално осветление в университета Уест Честър, Ерин Лорек основава студиото си LOREKFORM, в което изследва и експериментира с природата на светлината чрез материи и форми.

В базираното си в Бруклин студио младата, но атрактивна дизайнерка, си сътрудничи с художници и производители от цялата страна, за да създаде тотално различни дизайни за осветителни тела.

За нея светлината е обект, който може да „оживее, за да танцува или дори да играе“.

Използвайки различни органични, но отразяващи текстури и повърхности, тя създава лампи, които приличат на художествени скулптури или арт инсталации.

„С лампите от колекция „Surround“ създадохме светлина, която прожектира плавно и равномерно сияние около пространството. Новите техники, които приложихме в производството на стъклото, позволяват дискретна точка на свързване, поддържайки лещата цяла и без ненужни разсейвания“.

Всеки дизайн или колекция надхвърлят основната функция на лампите като средство за осветяване на пространство. По оригинален начин подчертават различните вариации, по които светлината може да повлияе на помещенията.

The Beacon: Първото осветително тяло от серията Iron + Glass. Двойните лещи чугун отблъскват както пряката, така и непряката светлина между тях, създавайки зашеметяващ блестящ ефект, когато се мине покрай тях.
Лампите, които Ерин създава са нестандартен начин за подчертаване на стандартни пространства.

Вижте още: