Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

Утопията става реалност – строят първия Биткойн град

биткойн


Перфектно кръгъл, като биткойн монета… Така ще изглежда първият Bitcoin City, който ще се появи на територията на Ел Салвадор.

Доскоро подобни идеи, макар навлизането на виртуалните разплащателни средства да е все по-реално, звучаха утопично, но ето че и това се променя.

Президентът на Салвадор, Найиб Букеле обяви плана за строителството на Bitcoin City, който ще бъде изграден в югоизточната част на страната. Проектът е на архитект Фернандо Ромеро от FR-EE, който представи и първите първите изображения на града с обща площ от 7 466 хектара. Концепцията му е базарина на идеи, по които е работено още от 2012 г.

Оформен като перфектен кръг, генералният план за биткойн градът включва голям централен площад, украсен с масивно „B“ от „Bitcoin“. Той ще бъде развит в основата на вулкана Кончагуа, който играе и ключова роля в проекта. Благодарение на своята геотермална енергия, вулканът ще осигури нужната енергия за цялата електропреносна мрежа на новия град. Освен това ще направи възможно и копането на криптовалутата.

биткойн

Гражданинът е централният фокус в дизайна на биткойн града.

Арх. Ромеро обясни, че на всяка улица ще има множество пешеходни зони и велосипедни алеи. Освен жилищните единици, градът ще включва здравни и образователни центрове, както и търговски площи и цифрови удобства като NFT (Non-Fungible Token) галерии.

Всъщност строителството на биткойн град в Салвадор е съвсем логична стъпка, след като от началото на септември тази година, биткойнът бе преит за законно платежно средство на територията на сътраната. Това е и най-големият тест за приложението на криптовалутата изобщо.

биткойн
Град на ново поколение миньори – копачи на биткойн?!

Последвайте ни във Facebook – най-важното предстои!
18.03.2021

VISA планира Биткойн плащания

„Опитваме се да направим две неща. Да дадем възможност за закупуване на биткойн с идентификационни данни на Visa. И второ, […]

Прочети още
градовете 28.03.2021

Градовете на бъдещето – от градски паркове до технологични утопии

Днес градовете се борят все повече с проблеми, вариращи от натоварен трафик и препълнени сметища, до недостъпни заради липсата на […]

Прочети още