Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Уволниха и зам.-министъра на регионалното развитие Тодор Анастасов

Анастасов

Тодор Анастасов – един от заместник-министрите в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, е освободен от длъжност. Заповедта е подписал служебният министър-председател Стефан Янев, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. От там не дават повече информация.

Припомняме, че в понеделник регионалният министър арх. Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев. Тогава тя коментира, че именно зам.-министър Анастасов й е препоръчал Минчев да оглави АПИ.

Тогава от МРРБ като причина за уволнението на Минчев посочиха проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията, разпореждайки писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

По информация на БНР обаче реалният повод за отстраняването на Минчев е подписът му под решението на комисията в АПИ за оценка на офертите за изграждане на тунела под Шипка на стойност 358 млн. лв.

Подобно на Минчев и Тодор Анастасов се задържа едва месеца на поста, заемайки длъжността зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството от 14 май 2021 г.

снимка: МРРБ

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
20.07.2021

Министър Комитова уволни председателя на АПИ Апостол Минчев заради своеволие

Регионалният министър Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев. Причината е проявеното от него […]

Прочети още
тунелът Шипка 23.03.2021

Поне 358 милиона лева ще струва тунелът под Шипка

Тунелът под Шипка, най-краткият път между Северна и Южна България, ще струва най-малко 358 милиона лева. Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, […]

Прочети още