Уют и романтика под калифорнийското слънце


Канадското студио Minimaliste вече е добре познато със своите изчистени миниатюрни дизайни за домове, а сега се завръща с нов дизайн за клиент в Калифорния. Клиентът е мечтал да има компактно жилищно пространство, едновременно удобно и мобилно. The Noyer е 30 квадратни метра – мъничко жилище на колела, което има ефектен интериор състоящ се от хол, офис, кухня, баня с тоалетна и просторно таванско спално помещение.

Noyer е компактна конструкция, която е изградена на ремарке. Въпреки че е разработен специално за клиент в Калифорния, Noyer, както всички дизайни на Minimaliste, е създаден така, че да се представя толкова добре в топъл климат, колкото и в по-студените региони.

 

Малката къща е облечена в разкошна смесица от стомана с цвят на въглища и кедрова облицовка. Формата  е белязана от наклонения покрив, който е стратегически за осигуряване на повече място за спалното помещение.

Вътре ярко белите стени контрастират добре с дървения таван и настилката. Входът включва малка дневна зона с вградена пейка обърната към кухнята. Малка маса отстрани може да се ползва като офис бюро или трапезарна маса. Подобно на останалата част от дома, и това пространство има много място за съхранение.

Готвачите ще харесат модерния дизайн на кухнята, която е боядисана в черно, за да се откроява от останалата част от интериора. Зоната се предлага напълно оборудвана с всички удобства необходими за готвене ан вкусни неща, включително хладилник в пълен размер, съдомиялна машина, готварска печка, изобилие от място на плота и мивка.

Точно покрай кухнята основната дневна зона е издигната от приземния етаж с няколко стъпала. Тя е доста простореназа малък дом и включва малък диван. От другата страна на дома има малка баня с повдигащ се душ, тоалетна и комбо с две в едно, пералня и сушилня.

Над това пространство вградените стълби водят до спалното таванско помещение, което е достатъчно голямо, за да побере легло за двама и нощно шкафче от всяка страна.

Източник: Tiny House Talk, Inhabitat.com