Виж 1към1

Стъклен ресторант в Драма (Гърция) е отличникът на прогресивната архитектура

Прочети още

В Китай отварят вендинг машина за коли

Китай има население от около 1,4 милиарда души, повече от всяка друга страна на света, затова е логично точно там да е и най-големият пазар на автомобили в света. Производителите на автомобили са прекарали години опитвайки се да се възползват от това голямо парче торта. Някои компании, като Форд, правят това по доста нестандартен начин.

Наскоро бе съобщено, че автомобилната компания от Детройт обединява усилия с Alibaba (огромен китайски онлайн търговец), за да примами клиентите като използва метод, по-запознат с покупката на вафли, напитки и бонбони: автоматите. Наречен „Super Test Drive Center“, вендинг автоматът ще предлага под наем превозни средства на потенциални клиенти, за да бъдат тествани до три дни безплатно. Това ще се случва в зависимост от кредитния рейтинг на водача. Ако кредитният рейтинг на потребителя не съответства на необходимата сума, в зависимост от избрания модел (който ще включва Edge, Explorer, Mustang и китайски SUV на Everest), ще бъде начислена такса между $ 16 и $ 32.

„Търсим начини да опростим живота на клиентите и да им дадем най-добрата проба преди да направят покупката“, каза заместник-директорът на марката Дийн Стоунли от Ford Asia Pacific.

Разположена в южния китайски град Гуанджоу, машината ще съдържа 100 автомобила, които могат да бъдат извлечени чрез мобилно приложение. Тъй като някои купувачи са уплашени от натиска на търговските представители в традиционните автокъщи Ford и Alibaba се надяват, че Super Test Drive ще примами нови купувачи, които в противен случай няма да се интересуват от изпробването на различните модели. Автомата ще бъде отворен за клиенти от 23 април.

Източник: ArchitecturalDigest