Виж 1към1

1към1 излиза в лятна ваканция :)

Прочети още

В Пловдив откриха нов завод за бетоновози с инвестиция от 17 млн. евро

Нов завод за бетоновози заработи в Пловдив. Това е третата инвестиция в нова производствена база на „Либхер“ в Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Заводът се простира в чертите на града върху терен от 37 000 кв.м със застроена производствена и складова площ от 12 000 кв.м. В завода на „Либхер конкрийт технолоджи Марица“ са инвестирани 17 милиона евро.

На тържествената церемония за откриването присъстваха един от собствениците на немския концерн – Филип Либхер; изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции /БАИ/ Богдан Богданов; областният управител на Пловдив Йордан Иванов; зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов; посланикът на Германия в София Кристоф Айххорн; почетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова; изп. директор на Тракия икономическа зона инж. Пламен Панчев, партньори на фирмата от различни държави.

Филип Либхер

Филип Либхер откри церемонията с думите: „Радвам се, че съм в Пловдив да ви поздравя от името на семейство Либхер. Аз съм един от внуците на основателя на групата – Ханс Либхер, който полага основите на фирмата през 1949 г. Заедно с баща ми Вили Либхер отговаряме за дивизията Бетонна техника. Групата ни има глобално присъствие с над 140 компании в над 50 страни и 40 производствени обекта. Оставаме 100% семеен бизнес. Всички акционери са членове на семейството. Нашата независимост като семеен бизнес ни позволява да взимаме решения бързо и автономно. Ангажирани сме да направим положителен принос към технологичния процес и да предоставим най-високо качество във всичките ни дейности“.

Филип Либхер припомни, че групата има присъствие в България вече над 20 години:

„С новата фабрика отваряме нова глава и предоставяме на нашите клиенти технологии от бъдещето“.

Филип Либхер и Богдан Богданов

Богдан Богданов връчи на Филип Либхер грамота от името на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер за поредната инвестиция.

„Събуждам се и заспивам с „Либхер“ – призна на свой ред немският посланик, комбинирайки български и английски език. Той припомни и един факт за бизнес средата в България. „Всяка година Германо-Българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/ прави проучване сред немските компании тук с ключов въпрос: доволни ли сте от инвестицията и бихте ли я направили отново? При над 90% от фирмите отговорът е „ДА“. Това е невероятно число, в други страни вероятно е по-малко“, предположи висшият дипломат.

Н. пр. Кристоф Айххорн. Снимки: Владо Яневски, фотограф

Инвеститор в новия завод е дивизията Бетонна техника към Liebherr International. „Либхер конкрийт технолоджи Марица“ ЕООД има ролята на вътрешен доставчик в рамките на дивизията. След официалното откриване на фабриката и прерязването на лентата, всички гости имаха възможността да се запознаят с производствената база и процес, и да видят демонстрация на мобилна помпа за бетон. Визитата бе водена от производственият директор Георги Куфаров, мениджърът логистика и снабдяване Илия Шивачев и мениджър планиране Димитър Мичев. Те разказаха детайлно за роботизираните технологии по производството на бетоновозите.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
имоти 24.06.2022

„Заводпроект“ отдава под наем 28 имота с топ локации в София, а печалбата – 2000 лв.

Дейността на „Заводпроект“ ЕООД и „Лабело“ЕООД – дъщерни дружества на „Софийски имоти” ЕАД, е непрозрачна, неефективна и губеща за Столична […]

Прочети още
10.06.2022

Това е най-екологичната мебелна фабрика в света!

Нова кръстообразна фабрика в горите на Норвегия отвори тържествено врати „Най-екологичната фабрика за мебели в света“ така компанията Vestre описва […]

Прочети още