В Пловдив откриват най-голямата ледена пързалка в България

Тази вечер светва коледната елха в София


Пловдив

В Пловдив тази вечер ще грейнат светлините на коледната елха. За първи път няма да има тържествена програма, за да не се струпват хора.

От днес в града ще работи и ледена пързалка. Тя е най-голямата в България и се намира пред Военния клуб. Любителите на пързалянето върху лед ще разполагат с цели 2000 кв. м площ за каране на кънки.

Ледената пързалка ще работи всеки ден от седмицата от 10:00 до 22:00 ч. Входната такса е 8 лв., а за наем за кънките ще се заплащат допълнително 2 лв.

За децата ще бъдат предоставени тренажори, които ще им помагат да се пързалят безопасно. Всяка събота и неделя сутрин ще има безплатни уроци за начинаещите, а за редовните клиенти ще се предлагат карти с намаление.

Пързалката се изгражда за седма поредна година в Пловдив и е по австрийска технология. Организаторите са взели и предпазни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19, като след всяка сесия кънките ще се дезинфекцират, а капацитетът на пързалката ще бъде използван на 50%.

София

Тази вечер ще бъдат запалени светлините на и на коледната елха в София. От Столичната община уточняват, че заради коронавирусната обстановка и с цел да не се допусне струпване на хора няма да се проведе концертна програма.

Коледните светлини ще засияят в 19:00 ч.

 

Вижте още:

Редуцират градските автобуси в Пловдив заради засилените противоепидемични мерки

В Пловдив: „Синя зона“ с работно време до 18:30 ч.