Виж 1към1

Кръстова гора – магнетичното място, сгушено в Родопите

Прочети още

В София: Нов тролейбус №3 и всекидневни автобуси до Витоша

Нова тролейбусна линия и всеки ден транспорт до Витоша ще обслужват столичани. Това е част от промените в мрежата на обществения транспорт, които влезоха в сила от началото на октомври, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

За първи път през зимните месеци ще има автобуси всеки ден до парк Витоша. Автобусите №63 и №66 ще стигат съответно до Златните мостове и до хотел Морените.

Още преди седмици от ЦГМ подмениха старите табели по спирките, подновени са спирконавесите и със съдействието на управата на парка са обособени нови спирки – на Бялата вода, на Златните мостове, на Музея на мечката и на детския стационар на „Бели брези.“

Мотористи в нощно каране под надслов „Толерантност на пътя” в София От днес има и тролейбусна линия №3, която ще свързва Пета градска болница с болница „Св. Анна“ – Окръжна болница. Маршрутът минавава през бул. „Цариградско шосе“ и съвпада с този на тролейбусна линия №5. Целта на промяната е да се осигури по-добро и ефективно обслужване на гражданите. Маршрутът на тролей 3 е от надлез Надежда по трасето на тролейбусна линия №5 до кръстовището на локалното платно на бул. „Цариградско шосе“/ул. „Димитър Моллов“ и надясно по ул. „Димитър Моллов“ до спирка „УМБАЛ Св. Анна – ухо“ (обръщателно колело).

Тролеите по новата лини ще спират на всички съществуващи спирки по маршрута. Променя се и маршрутът на тролейбусите №7 и №8. За №7 той е от ж.к. Люлин 3 по действащия маршрут на тролейбусна линия №7 до кръстовище бул. „Сливница“/ул. „Опълченска“, надясно по ул. „Опълченска“, площад „Руски паметник”, бул. „Ген. М. Скобелев“, транспортен тунел „НДК“, ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, след северното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в обособеното тролейбусно трасе по бул. „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“ до новоизграденото тролейбусно обръщателно колело до басейн „Спартак“.

В обратната посока се движи по обособеното тролейбусно трасе по бул. „Арсеналски“, бул. „Черни връх“ и ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, при ул. „Карнеги“ надясно по основното пътно платно на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, бул. „Васил Левски“, обратен завой на кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий“ (кино „Одеон”), бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Ген. М. Скобелев“, ул. „Опълченска“, наляво по бул. „Сливница“ и по действащия маршрут на тролейбусна линия №7 до ж. к. Люлин 3. Закрива се спирка с код 6107 НДК на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ в посока ПК Спартак.

Тролей №8 се движи от площад „Сточна гара“ по бул. Васил Левски, бул. Патриарх Евтимий, бул. Прага, ул. Св. Георги Софийски, бул. Акад. Иван Гешов и надясно по маршрута на тролейбусна линия №9 до ж.к. Борово двупосочно, а в обратна посока маршрутът преминава през транспортен тунел НДК. След приключване на реконструкцията на ул. „Тодор Каблешков“ маршрутите на тролейбусни линии №7 и №8 ще се възстановят до ж.к. Гоце Делчев.

Тролей №7 ще се движи от ПК „Спартак” по бул. „Арсеналски“ и ул. „Бяла черква“ по маршрута до ж.к „Гоце Делчев“.

Тролей №8 ще се движи от площад „Сточна гара“ по маршрута до кръстовище бул. „Акад. И. Е. Гешов“/бул. „България“ и направо по бул. „П. Ю. Тодоров“ по маршрута до ж.к. „Гоце Делчев“.

Вижте още:

Въвеждат безкондукторното таксуване в градския транспорт на Пловдив

Готвят ново орязване на градския транспорт в София