Вдъхновена от океана и мидите, тази вила в Пукет може да накара всеки да се влюби


Който обича свободата, простора и морето, може просто да се влюби в тази вила. Тайландската Iniala Beach House се намира в Пукет – град, известен със своите пищни и неустоими плажове и възможности за гмуркане от световен клас.


Нейната гледка към океана може да накара и най-суровия работохолик да се размечтае.

Играейки с цветове и форми, дизайнерите Joaquin Torres Arquitectos и Rafael Llamazares са намерили начин да накарат крайбрежните вълни да пленят всеки, видял това място.

Хотелският комплекс се състои от десет вили. Две стаи от тях са проектирани от A-Cero и застават една срещу друга, споделяйки един доста голям басейн по средата.

И двете са проектирани по подобие на черупкообразните морски обитатели, за да напомнят на посетителите на морето. Arquitectos и Llamazares обяснят своите архитектурни решения:


„И двете вили [си] играят една с друга и ние се постарахме да направим огледален интериорен дизайн между тях…. Играта на на вертикални и хоризонтални линии, които обгръщат пространството, е нещо като търсене на „Ин и Янг”. Създадени са различни усещания за всяка вила поотеделно“.


Вниманието към детайла, засвидетелствано с външните линии, продължава и в интериора.

Тук всяка част от обзавеждането, включително главната спалня, където леглото е скулптурно прикачено към тавана, се отличава със силно извити линии. Така се  имитират вълните, които се плискат само на няколко крачки.


Изработени са от висококачествен поликарбонат, за да се намали визуалното въздействие на свръзките.

Боядисани са в бяло, за да се постигне максимално отразяване на естествената светлина. Не че светлината ще е малко, като се има предвид, че зоните за хранене и големите спални са с прозорци от пода до тавана.


Те просто показват точно колко близо е вилата до брега и пясъка.