Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Великобритания започва масово ваксиниране срещу COVID-19

От днес във Великобритания стартира програмата за масово ваксиниране на населението срещу COVID-19. Това ще става в избрани от здравните власти болници, отговарящи на изискването ваксината на Pfizer и BioNTech да бъде складирана при –70 градуса.

В навечерието на първото инжектиране на дози от ваксината на Pfizer и BioNTech ръководителят на националното здравеопазване сър Саймън Стивънс заяви, че „това е повратен момент в битката срещу коноравируса”. Той отбеляза още, че ваксинирането ще продължи поне до следващата пролет и предупреди хората междувременно да бъдат много внимателни.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок написа в социалната мрежа Twitter, че дози от ваксината са разпратени във всички части на Обединеното кралство.

Властите публикуваха и пълен списък от девет приоритетни категории, като на първо място са възрастните обитателите на домовете за социални грижи и техния обслужващ персонал.

В Англия 50 болници са избрани за първите ваксинации.

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия първите инжекции също ще бъдат поставени в болници, заради изискването на съхраняване на ваксината на Pfizer и BioNTech.

Първите 800 000 дози от общо 40 млн. поръчани пристигнаха от Белгия, което означава, че 400 000 британци могат да бъдат ваксинирани.

 

Вижте още:

Германия ще започне ваксинирането срещу COVID-19 в началото на 2021 г.

Интерактивна карта слединапредъка в разработката наваксините срещу COVID-19 в световен мащаб