Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Викторианска къща от 19 век е готова да посрещне Коледа

Впечатляваща след своята реновация, тази красива къща от 19 век, е готова отново да посрещне Коледа през 21-ви.

Елегантният й силует и запазени оригинални елементи на архитектурата й във викториански стил, я превръщат в сбъдната мечта за новите й обитатели – Виктория и Марк, за които няма да е първата Коледа тук, но ще е най-специалната. Защото са готови с ремонта и са украсили всичко сами. 🙂

Двамата купуват къщата преди 5 години, но още от самото начало знаят, че ще се превърне в истински дом на мечтите, едва след реновацията от която се нуждае. Къщата се отличава с голяма градина и просторните гледки към обширните полета в околността, които предлага. Освен това, достъпът до природата е един от поводите Виктория сама да се заеме с коледната украса, ръчно изработвайки голяма част от нея с естествени материали, които събира от градината и околностите.

Всички снимки: Аdam Сarter, Futurе

За мечтания ремонт на къщата двойката разчита предимно на собствените си сили и умения, което обаче не се оказва проблем, защото определено са се справили. Особено в частта с декорирането на дома, за което заслужено печелят отличната ни оценка.

Всичко е много премерено, с личен почерк, съчетал безкомпромисно стилните и модерни удобства на новото време с поразителните оригинални характеристики на тази викторианска красота от преди два века. Запазени и реновирани са дори 150-годишните прозорци и камини, които правят този дом толкова специален.

В къщата има 32 прозореца, включително няколко, които все още се нуждаят от реставрация и са включени с списъка със задачи на Марк, но след празниците.

„Прозорците в коридора, хола и трапезарията са сензационни, особено тези с южно изложение, които пропускат много светлина и топлина целогодишно“, споделя двойката.

Дневната

Камина, удобен изчистен диван в класическо сиво и огромна елха с коледни светлинки… Точно така и ние си представяме идеалното местенце за посрещане на празниците. 😉

С впечатляващата си камина и запалените свещи над нея, дневната зона е малък приказен шедьовър, украсен с ръчно изработените декорации на Виктория, за които вече ви споменахме.

Трапезарията

Трапезария е готова да посрещне фамилията за Коледа с празничен уют.

Интересен акцент тук е люлеещото се конче, което изглежда така, сякаш стои там повече от 2 века. Истината обаче е , че Виктория попада на него случайно на гаражна разпродажба, от която го купува за „смешна сума“, тъй като е в много лошо състояние. На помощ се включва обаче братът на Марк, за да му изработи нови уши и да прикрепи отчупената му опашка. До кончето има стар кош за пране, „наследство“ от къщата, който допълва усещането, че мястото му е точно там.

Трапезарната маса някога е принадлежала на родителите на домакинята. Тя е чудесно съчетана със столове – ценна находка от онлайн търг.

къща
Всички снимки: Аdam Сarter, Futurе

Кухнята

Традиционно винтидж звучене с аромат на мляко с канела 🙂

Класическа готварска печка, сив цвят за основните модули и кариерни плочки и винтидж маса и столове правят кухнята като излязла от любима старовремска приказка. А очарованието й се подчертава от изобилието от естествена светлина благодарение на трите огромни прозореца.

Въпреки че кухнята беше в добро състояние за употреба, пространството в нея не бе оползотворено ефективно, затова направихме някои промени, разказва Виктория. Едно от нововъведенията е да заковат дъски ан задната врата, която води към градината, за да оформят готварската зона в U-образен вид, допълвайки я с елементи, изработени по поръчка.

Домашна офис зона

Домашният кабинет е решен в традиционен стил с тъмнозелени стени и винтидж мебели.

Тъй като таванът на тази част от жилището е по-нисък от останалата част, двойката залага на драматичен тъмнозелен нюанс, за да направи пространството по-уютно.

Всички снимки: Аdam Сarter, Futurе

Спалнята

Месеци след като се е нанесла да живее в къщата, двойката е спала само на матрак в основната спалня, която дори не е имала завеси. След около 6 месеца обаче, Виктория сама шие липсващите завеси и останалия текстил за спалнята.

Банята

Дори банята се радва на коледна украса 🙂

Това е една от зоните в къщата, която се нуждаела от най-сериозен ремонт. Оригиналните теракотени плочки, макар и красиви, са били доста повредени и начупени, което налага тоталната реновация на банята.

До нея се стига по класическо, просторно стълбище, което отвежда до втория етаж.

Ремонтът на дома в действителност е поставила Марк и Виктория пред доста предизвикателства. Двамата сами са направили всичко – от боядисването на таваните и стените, до поставянето на свещниците над камината. Но са се справили. И са щастливи! 🙂

Последвайте ни във Facebook – най-важното предстои!
къща 08.11.2021

Тухлената къща – изглежда недовършена, а всъщност е съвършена

Дом. Истински, топъл, уютен… Това е основното изискване на клиентите, от което се води Хесус Пералес, когато проектира тухлената къща […]

Прочети още
Коледни идеи 15.12.2021

50 идеи за коледни декорации от всичко и за всичко

Коледа е време за празнуване! Време, когато украсяваме домовете си, опаковаме подаръци и приготвяме празнични трапези. Коледа, дори и снежна, […]

Прочети още