Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Виртуозна трансформация: Louis Vuitton в Токио

трансформация

Модният гигант Louis Vuitton отвори магазина си в Токио след тотална трансформация. Реновацията на 7-етажния шоурум, разположен в района на “Гинза” един от най-луксозните квартали в града, е резултат от съвместната работа на Юн Аоки (Jun Aoki) и Питър Марино (Peter Marino). А модният бранд определи работата им като “естетичен диалог между виртуози”.

Вдъхновени от формата на водата, Аоки и екипът му интерпретират водните отражения като материално явление върху фасадата, създавайки триизмерен ефект на извиваща се вълна. Визуалната естетика е допълнително подчертана от дихроичен филм*, който произвежда безкрайни цветови вариации.

снимки: Luis Vuitton

Интериорната трансформация е поверена на дизайнера Питър Марино. Фокусът тук е централното стълбище, което наподобява скулптура от естествен дъб и стъкло. Нюансите на дъба са използвани като основна цветова тема, която се открива на всички 7 нива в различни елементи. Свежите акценти в пространството са постигнати чрез избора на мебели в ярки цветове.

Истинското естетическо взаимодействие между фасадата и интериора е стената покрай стълбището, която заема четирите търговски етажа. Тя представя реинтерпретация на живопис на Кимико Фуджимура (Kimiko Fujimura) – морска вълна, която предава цвят и жизненост на пространството.

Пети и шести етаж са отредени за VIP салоните и специалните клиенти на модния брaнд. Последният 7-и етаж е за „Le Café LV“, където главна роля има шеф готвачът Йосуке Суга. Именно тук в края на месец април ще представят първите шоколадови изкушения на марката – бонбони Luis Vuitton.

трансформация

Любопитен факт е, че реновираният магазин заема своя ъгъл в топ локацията на Токио от 1981 г. насам.

* покритие, което променя цвета си в зависимост от ъгъла на падащата светлина.Вижте още:


https://1kam1.com/detska-radost-fantastichen-dizajn-ot-hajme-hajon/