Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

VISA планира Биткойн плащания

„Опитваме се да направим две неща. Да дадем възможност за закупуване на биткойн с идентификационни данни на Visa. И второ, работата с биткойн портфейли. Така биткойните ще могат да се превеждат във фиатна валута (пари, наложени със закон като платежно средство) веднага и да се използват на всяко от 70-те милиона места по света, където се приема Visa. “ – каза Изпълнителният директор на платежния гигант Ал Кели пред подкаста на Fortune’s Leadership Next

Той твърди също, че има „силен потенциал“ криптовалутите, обезпечени с фиатни пари, да се превърнат в нов метод за извършване на плащания – и в момента компанията си сътрудничи с 35 фирми в крипто и блокчейн пространството.

VISA е най-големият издател на карти във Великобритания и Ирландия с пазарен дял от над 80%. В мрежата си поддържа над 160 валути, а сега разкри, че работи за активиране на покупките с Биткойн.

Новината на VISA идва само месец след като Mastercard обяви, че възнамерява да поддържа цифрови активи в своята мрежа.

Гигантът на кредитните карти обаче не обяви кои криптовалути ще позволи на клиентите и търговците да използват.

Тогава изпълнителният директор на Mastercard Радж Дамодхаран каза:

„Каквито и да са вашите мнения за криптовалутите – от краен фанатик до пълен скептик – остава факта, че тези цифрови активи стават все по-важна част от света на плащанията.“

Дамодхаран подчерта, че този ход също не трябва да се тълкува като одобрение или потвърждение на криптовалутите. По-скоро e въпрос на предлагане на избор на потребителите.

Вижте още: