Влезте в света на Джеймс Камерън и новия му офис


Мина близо десетилетие от излизането на хитовия филм „Аватар“, който влезе в историята и промени киното завинаги. Джеймс Камерън, обаче, е поставил и друга, не по-малко амбициозна цел пред себе си. Холивудският режисьор се надява до 2020 г. да изкара втората част на филма, а останалите части от поредицата са обявени за 2020, 2021, 2024 и 2025.

В студио в Манхатън Бийч, Калифорния, което преди това принадлежеше на Марвел, Камерън и неговата компания „Lightstorm Entertainment“ работят непрекъснато, за да спазят тези срокове. Офисът е проектиран от Линда Мъри и представлява истински пир за очите на феновете на Камерън и неговите филми. „Ние се пошегувахме в офиса, че трябва да сменим името на компанията от Lightstorm на Avatarstorm“, казва продуцентът-партньор на Камерън, Джон Ландау, който ръководи ремонта. „Искаме да дадем на хората, които идват в офиса, усещане за това къде сме били и къде отиваме с филмите. Без да разкриваме историята, разбира се. „, допълва той.

Офисът е с площ от 9200 квадратни метра, който включва екранна зала THX, студио за йога и напълно оборудвана фитнес зала, както и друг отделен фитнес, специално за Камерън, който е супер екологичен. „Трябваше да се чувстваш като в „Аватар“ и да бъдеш напълно зекологичен“, казва Мъри, който проектира домове за Ландау . Тя е работила и с режисьора Майкъл Бей по дизайна на неговите офиси.

За да се увери, че се справя добре със задачата на Камерън, тя гледа „Аватар“ поне осем пъти по време на процеса. „Наистина, наистина исках да избера правилните цветове“, обяснява тя. Мъри казва още, че Камерън й дава „много добри, кратки насоки“ за цялостната архитектура и планове за дизайн и казва: „Сега виждам защо е най-успешният режисьор на планетата“.

„Мисля, че е важно като защитник на околната среда да се придържам към това във всички аспекти на живота ми и изкуството“, казва Камерън, който е изпълнил сградата и личния си офис с послания от останалите му филми, включително и „Титаник“.

Основният фокус, обаче остава „Аватар“. „Нашите нови офиси бяха проектирани да функционират основно като нервен център за четирите нови филма, така че е от решаващо значение те да са връх в екологията. Офисът е отражение на нашите ценности, както и на филмите“, казва режисьорът. Камерън обяснява, че целта му за това пространство е да се създаде „най-зеленият комплекс в Холивуд“. Това означава подобряване на съществуващата сграда с устойчиви материали и тъкани, включително бамбукови и порцеланови плочки, система за филтриране на вода за всички служители, 100 %а веганска храна в трапезарията за 150-те члена на екипа, а оборудването на покрива на звукозаписните студиа, където са заснети новите сцени от филмите, са със система от слънчеви панели – „най-голямата, която можете да видите в развлекателния бизнес“, казва той. 

Източник: Architectural Digest