Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

Водещата логистична компания получи модерна зелена сграда

От началото на годината логистичният лидер Транспрес се помещава в устойчива сграда до Летище София. Новият централен офис на компанията е построен по енергоефективна технология със специален дизайн и висококачествени материали за пестене на енергия и вода. Интелигентното разположение позволява естествената светлината да достига всяко помещение, както и оптимално ползване на пространствата.

„Благодарение на непрекъснато обновяване на нашето портфолио, всяка година отбелязваме сериозен ръст. С разрастването на бизнеса, расте и екипът. Така се появи нуждата от по-голям централен офис. Държахме новото пространство да е съобразено с цялостна ни визия за опазване на околната среда, затова инвестирахме в построяването на собствена устойчива сграда. Целта ни е да създадем условия, които да накарат хората да се чувстват добре и да се припознават в нашите ценности“, споделя управителят на Транспрес Веселин Стоянов.

Клиентите могат да оставят своите пратки в офис частта на сградата, а модерният автопарк и склад в непосредствена близост позволяват оптимизиране на сортирането и товарните дейности. В комбинация с близостта до околовръстните пътища на столицата, това значително намалява вредните емисии доставянето на пратките.

Наред с тези мерки, компанията поддържа модерен автопарк и има система за оптимално натоварване на автомобилите. Транспрес е една от малкото логистични компании не само у нас, но и в Европа с безхартиена логистика и биоразградими куриерски пликове от рециклирани материали.