Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Всеки артикул в дома на Селма Блеър разказва нейната история

Интервю Джули Ваднал, Снимки Бетани Науерт

За повечето актьори скриването в зашеметяваща къща е почивка от холивудския сценарий и зяпачите от Instagram, които буквално ги „изследват“ по време на обяд от съседната маса. Но за Селма Блеър, която обяви през 2018 г. , че има множествена склероза, нейният дом в стил Кейп Код от 1950 г. е много повече от бягство от шума на Холивуд. Когато тя не позира на парти или на червения килим на Vanity Fair Oscars, с шикозен бастун в ръка, домът й е мястото, където тя намира радост в дните, когато не може да отиде никъде другаде.

Следобеда на нашето интервю, например, гласът й е бавен и дрезгав. „Трябва само да вляза под завивките“, казва тя по телефона. Има малка пауза. Като се има предвид всичко, което се случва, някой от нас би ли могъл да я обвини, ако просто е искала да пропълзи под завивките и да остане там завинаги?

Но да гледаш светът от леглото,  просто не е стилът на Блеър. Вместо това тя е напълнила своя дом с произведения на изкуството. Със смели цветове, които я вдъхновяват в добрите дни или я утешават в по-тежките.

В трапезарията, рай в оранжево, който приятелите й галено наричат кафене Hermes Blair, тя събира своите произведения на изкуството. В центъра е снимка на арфо-американската  певицата Мариан Андерсън. „Тя разби вратата на жените и всеки ден я гледам, покланям се и казвам „ Благодаря “, споделя Салма. На горния етаж в основната спалня се появяват свежи бели спални на фона на текстилния тапета – Serena & Lily’s Palmetto. От него тя намира ежедневно вдъхновение.

„Предполагам, че технически са ветрила, но за мен те са пики. Това е моя начин да го кажа „Имам тези пики😊 Ние сме готини.“

Когато Блеър купува къщата преди пет години, диагнозата й все още е далеч. Тя споделила със свой приятел в тенис клуба, че тя и нейният дом се нуждаят от „развеселяване“. Този приятел се оказа интериорният дизайнер Брайън Уорк.

„Преди това беше просто традиционна къща и беше чудесна. Но винаги съм чувствала, че липсва характер“, казва тя. Вдъхновена от интерната в старото училище, който посещава извън Bloomfield Hills, Мичиган, където е израснала, тя иска да внесе усещането за Източното крайбрежие в дома си в Южна Калифорния. Ход, който често изненадва хората, които познават нейния стил най-вече от червения килим. Може да го наречете елегантен пънк или, както тя казва: „Нося черна кожа през деня, но спя в пижама на Lilly Pulitzer.“

Уорк и Блеър започват да работят заедно, добавяйки смели цветове навсякъде, където могат. Polo Blue на Benjamin Moore покриват тавана на основната спалня, а цвят слива ни посреща в антрето. Когато Блеър се двоуми дали да добави ярко оранжеви столове към трапезарията, която вече е декорирана в Hunter Green на Бенджамин Мур, Уорк я убеждава, че е необходимо.

„Цветът е живот, нали знаеш?“ казва той. И Блеър се съгласява „Когато добавихме смелия цвят в тези малки пространства, той оживя. Сега цялата къща има чувство за хумор и ми дава жизненост.“

Желанието на Блеър е всеки ъгъл на дома й в Лос Анджелис да разказва история. Това е концепция, която тя е заимствала от покойната си приятелка Кари Фишър. „Живееше в къща, в която имаше такъв любим хаос. Той  разказваше история навсякъде, където и да отидехме“, казва Блеър. Такъв пример в дома на Блеър е стол Eero Aarnio, който тя купува от имението на Фишър. Уорк го е претапицирал в кадифе от фуксия и сега седи в художествената стая на сина й Артър.

Друг мил детайл се крие в трапезарията, срещу оранжевата пейка и бистро масите😊, където кадифената каска на Blair играе ролята на подложка.

„Обичам моята забавна малка къщичка“, казва тя за факта, че не е разрушавала стени, за да я направи отворен формат. По онова време би било популярно решение. Вместо това тя жадува за уютните, оградени със стени пространства, особено в наши дни.

„Радвам се, че не разрушавахме, а дадохме нов живот.“

източник:architecturaldigest.com