Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Xiaоmi е най-бързо развиващият се производител на смартфони според пазарни проучвания за Q4 2020 г.

IDCCanalys и Counterpoint обявиха данните от своите пазарни проучвания за световния пазар на смартфони за Q4, които показват, че Xiaomi запазва третото място на световния пазар на смартфони през последното тримесечие на 2020 г. Марката отбелязва и най-голям годишен ръст сред първите пет компании.

Според най-новите данни на IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, през последното тримесечие на 2020 г., Xiaomi остава на трето място на световния пазар на смартфони с 43,3 млн. доставки и 11,2% пазарен дял, като отбелязва ръст от 32% и 25,8% в сравнение със същия период на миналата година. Сред водещите пет производителя на смартфони, Xiaomi бележи и най-голям годишен ръст както по отношение на доставките на смартфони, така и спрямо пазарния си дял през последния период на 2020 г.

Според данните на Canalys – Canalys Smartphone Market Pulse: Q4 2020, Xiaomi заема трето място на световния пазар на смартфони с 43,4 млн. доставени единици, като бележи годишен ръст на доставките от 31% и 12% пазарен дял в Q4 2020 г.

Според последните проучвания на Counterpoint’s Market Monitor service of Q4 2020, Xiaomi отбелязва в световен мащаб 31% ръст на доставките на смартфони на годишна база, като достига до 43 млн. бройки през последното тримесечие на 2020. Така компанията запазва третото си място на глобалния пазар на смартфони. Данните показват, че със сезона на Single day намаленията, доставките на Xiaomi в Китай са се увеличили с 46% на годишна база до 12 млн. продадени единици. Xiaomi продължава да бележи невероятен ръст и благодарение на най-продаваните си модели – Redmi 9, Redmi 9A и Redmi 10X, особено на задграничния пазар и в Европа.

 

Вижте още:

Технологиите ще оформят бъдещето на бизнеса

Дигиталните технологии променящи туризма