Ясни са победителите в Годишните архитектурни награди Арх Инова 2020


Тази година конкурса протече под мотото „Големите таланти имат нужда от признание”, като в 7-ото му издание участваха 164 проекта в 11 категории, а наградените са 15.

АРХ ИНОВА е престижен,  некомерсиален архитектурен  конкурс. Нашата  цел е да поощряваме и популяризираме качествената и стойностна архитектура в България, която остава следа и за бъдещите поколения. Четири са основните ни критерии при оценяването на проектите: иновативност, устойчивост, хармонично вписване в околната среда, функционалност и естетика.

Организатори на наградите са медиите в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн: Citybuild.bg, Ka6tata.com и The-Building.eu.

Вижте наградените проекти тук.

Тази година журито от девет утвърдени български архитекти с председател арх. Ангел Захариев заседава онлайн и излъчи номинациите и победителите.

Гледайте „Церемонията по награждаване на Арх Инова 2020” в сайта на Арх Инова или на YouTube каналана годишните награди.

В него ще чуете и видитекоментари на победителите, на партньорите на конкурса и кратки интервюта с членовете на журито за развитието и проблемите на съвременната българска архитектура.

В седмото издание на конкурса журито оцени отделно проекти, реализации и концепции, като в последната категория участваха и студенти по архитектура. Тази година има 83 участника със 164 проекта, състезаващи се в 11 категории. Номинирани са 37 проекта, а спечелилите са 15 (9 приза и 6 специални награди).

 

Вижте още:

Tри жени учени с награди от 5000 евро за проекти за опазване на Черно море, по-чист въздух и зараждане на звездите

Задават се годишните архитектурни награди Животворна светлина 2020