Виж 1към1

1към1 излиза в Коледна ваканция: Светли празници!

Прочети още

За вълшебна Коледа: Красиви идеи за декорация на празничната маса

Коледа е ново начало. Любов. Споделеност. Надежда. Радост. Коледа е време – време, което да (си) подарим – за приятни срещи, тихи разговори и шумни наздравици! А най-често в център на тези споделени моменти се превръща празничната маса!

За да направим нашата Коледа още по-вълшебна, към елхата и празничната декорация на дома, можем да добавим и специална украса за нашата маса! 🙂 За целта сме ви избрали красиви, но и много бързи и лесни идеи за реализация.

Снимка: Adam Albright
Коледно чудо на масата!

Коледните селца не са само за украса на камината и библиотеката! Пренесете ги в трапезарията, за да създадете празничен център на масата. Използвайте (ако въобще имате такова намерение) семпла бяла или кремава покривка, покрийте центъра й със зелени елхови клонки, а между тях – подредете коледната декорация. Гостите да заповядат!

Снимка: Adam Albright
От сърце за теб!

Тази идея е едновременно семпла и атрактивна. Освен това е изключително подходяща, ако сте предвидили повече гости. В центъра на масата можете да сложите панер с елхови клонки, декорирани с естествен памук, който да напомня на сняг. А в сервиза на всеки от гостите – малка празнична фигурка, на която да закачите и името му. Така с един куршум, постигате няколко цели – имате красива маса, подреждате правилно гостите, за да няма неловки несъвпадения и не на последно по-важност място – имате решение и на въпроса с дребните подаръци, които някои от гостите биха очаквали да си размените. 😉

Снимка: Adam Albright
С „аромат“ на природа

Гирлянд от елхови клонки, който да декорирате с червени боровинки, дървени мъниста или други декоративни елементи, които имате под ръка, е една изключително красива идея за подреждане на коледната маса.

Коледа Маса
снимка: Marty Baldwin
Малко небрежно, но много ефектно!

Ако нямате време за сплитането на цял венец, можете да постигнете (почти) същия ефект и като използвате тишлайфер през центъра на масата, който да украсите небрежно с различни вечнозелени клонки, няколко шишарки, напъпили дрянови клонки и нещо цветно за акцент.

коледа маса
Снимка: Thayer Gowdy
Медна коледа

Тази идея е много добра, особено ако искате да предадете винтдиж шик на обстановката. Трепкащи светлинки от фенерите, малки коледни елхички и специален за случая празничен сервиз и медни чаши за вино правят тази коледна идея непретенциозна, придавайки й домашен уют.

Снимка: Adam Albright
„Намиг-намиг“ 😉

Неангажиращо, с намигване към гостите предложение. В чинията на всеки можете да сложите по една малка пошенска кутия (играчка), в която да им подарите вашите картички със сърдечни пожелания за Коледа. На масата добавете и нещо зелено – малки елхички или пък ваза, пълна с елови клонки биха стояли чудесно!

Снимка: Adam Albright

… Ако ви е трудно да си набавите пощенски кутии, можете да ги замените със свежа зелена декорация:

Снимка: Adam Albright
Без ограничения, моля!
Снимка: David A. Land

Хм, а кой каза, че трябва да се ограничавате само до масата?! Включете и столовете „в играта“ – украсете ги с коледни венчета от вечнозелени клонки (за целта използвайте мека тел – както за оформянето им, така и за прикрепянето им към облегалката на стола). А за разкош – добавете малка червена панделка!

Гостите да заповядат!
трапеза
freepik

Тук ще откриете още чудни идеи за Празничната трапеза – традиционна, красива и неповторима!

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
13.12.2022

Странни, но забавни традиции по Коледа в Европа

Коледните традиции в Европа са толкова пъстри и разнообразни, колкото прелестни и богати са и пейзажите й. Наистина е невероятно как […]

Прочети още
16.12.2021

Викторианска къща от 19 век е готова да посрещне Коледа

Впечатляваща след своята реновация, тази красива къща от 19 век, е готова отново да посрещне Коледа през 21-ви. Елегантният й […]

Прочети още