Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

За водния проект на Сливен е необходимо допълнително финансиране

проект

Водният проект, изпълняван в община Сливен, бе обсъден на работна среща в В Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От страна на строителното министерство участваха заместник-министър Валентин Граматиков, съветниците на регионалния министър Атанас Паскалев и Николай Ганев; Весела Начева – директор на дирекция „Търговски дружества и концесии“, Иванка Виденова – директор на дирекция „Водоснабдяване и канализация“. На срещата, касаеща актуалните въпроси по водоснабдяването в региона, участваха и представители на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ и „Български ВиК холдинг“.

По време на разговорите бе представен напредъкът на ВиК-Сливен във връзка с изпълнявания проект по ОПОС 2014-2020 по отношение на довеждащите водопроводи и пречиствателната станция в града. От срещата стана ясно, че се обжалва обществената поръчка за довеждащия водопровод до пречиствателната станция. Всички останали поръчки, свързани с изпълнение на проекта са приключени и за обектите има издадени разрешения за строеж.

„Стремим се да ускорим процесите във ВиК отрасъла така, че водата, която се ползва за питейно-битови нужди, да бъде с необходимото качество и на приемлива цена“. Това подчерта заместник-министър Граматиков.

Участниците дискутираха още и необходимостта от допълнително финансиране за подмяната на водопровода в квартал „Речица“. Като евентуален вариант за изпълнението му се дискутира възможността това да става на етапи, предвид липсата на необходимото финансиране.

Акцент в разговорите бяха затрудненията, които ВиК дружествата изпитват по отношение нарастващите цени на електроенергията. Пречки има и заради необходимостта от намиране на решение със съвместни усилия на заинтересованите страни и институции.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
строителство 09.09.2021

Министър Комитова спасява водния проект на Добрич

В опит да бъде спасена инвестиция от над 113 млн. лева за подобряване на водоснабдяването, отвеждането и пречистването на отпадните […]

Прочети още
23.06.2021

Стартира най-скъпият проект на Пловдив – модернизация на пречиствателната станция

Дадоха старт на реконструкцията на пречиствателната станция на Пловдив. Проектът е част от Водния цикъл, който се реализира по ОП […]

Прочети още