Закритият басейн в парк „Възраждане“ започва работа


Закритият басейн в парк „Възраждане“ започва да работи.

„Готови са и 5-те външни басейна с водни пързалки и СПА зоната. С новата паркова част площта на парк „Възраждане“ вече е 75 дка“ – каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

Басейните използват минералната вода от сондажа „Баталова воденица“. От западната страна на комплекса са изградени и чешми за наливане на минерална вода. Те ще се ползват свободно от гражданите веднага, щом приключи процедурата от МОСВ.

„За всеки от имотите в парка водихме дълги съдебни дела, тъй като в миналото са били приготвени да бъдат буквално откраднати. Миналата седмица спечелихме на последна инстанция делото за последния имот, който също присъединяваме към територията на комплекса“ – посочи също кметът на София Йорданка Фандъкова.

Във връзка с откриването първите 100 посетители, които закупят едномесечна карта, ще получат 20% отстъпка, а първите 100 с 3-месечни карти ще са с 30% отстъпка.

Цените за басейна са съпоставими с тези в държавните басейни, като може да се ползва отстъпка за деца и възрастни. На сайта на комплекса може се да разгледат всички услуги, които той предлага.

Направената инвестиция за разширението на парка с аквапарк и закрит басейн е в размер на 9,5 млн. лв. За неговата реализация „Софийски имоти“ ЕАД инвестира собствени средства, както и 5,3 млн. лв. финансиране с нисколихвен заем по ОП “Региони в растеж“ чрез „Фонд за устойчиви градове“.

Източник: sofia.bg

Снимки: Аделина Ангелова