Виж 1към1

Огромно, синьо „О“ – нова жилищна сграда

Прочети още

Зам.-министър Шишков: Държавата строи незаконно в изключително големи размери

Шишков незаконно

Държавата е поставена в една много специална и абсурдна ситуация – строи незаконно и в изключително големи размери. Ние искаме да дисциплинираме всички участници в строителния процес, но на практика държавата строи незаконно и то с държавни пари, с публични средства. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков пред БСТВ.

„За съжаление, нередностите, които установихме на АМ „Хемус“, се повтарят и при строителството на скоростния път Ботевград-Видин. Но и по бъдещата магистрала Русе-Велико Търново. Имаме участъци, в които се строи, шумно се рекламира колко много се работи, но в действителност то е само в определени участъци“. Това каза още арх. Шишков и изрази съжалението и разочарованието си от случващото се. От това, което всички са си мислели, че се изгражда. Зам.-министърът образно отбеляза, че на практика то се е превърнало като в декор на сцена.

В момента екипът на МРРБ работи активно, за да компенсира забавените процеси в строителството на АМ „Хемус“.

Това посочи още зам.-министърът и допълни, че Лот 4 на Автомагистрала „Хемус“ вече има решение на Министерския съвет за отчуждаване

„Това което правим в момента, е да ускоряваме всички процеси, искаме да довършим всички процедури, които са започнали. Нашата идея е до месец и половина-два да заплатим на собствениците на земите, за да можем максимално бързо да изчистим трасето. Същото се отнася и за Лот 5 – надявам се до седмица и него да внесем в Министерския съвет. Относно лотове 7, 8 и 9 вече водим разговори с АПИ – там трябва да се атакува, за да може в този участък АМ „Хемус“ да има трасе, за да се продължи строителството, заяви той. А всеки пропилян ден е загубен за цялостното изграждане на магистралата, защото тя има смисъл само ако се изгради цялата.

снимка: МРРБ

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
Мадика 20.09.2021

Свързват бизнес зона „Мадика“ в Бургас с АМ „Тракия“

До края на годината новата бизнес зона „Мадика“ в Бургас ще се свърже с главния републикански път в посока Ветрен. […]

Прочети още
строителни баухаус 17.09.2021

Нов европейски Баухаус ускорява преобразуването на строителството

Европейската комисия полага началото на концепцията за нов европейски Баухаус, която цели да ускори преобразуването на различни икономически сектори като […]

Прочети още