Замъкът от „Имението Даунтън“ вече се дава под наем


Фенове на „Имението Даунтън“, кралското семейство, замъците и кралския начин на живот – ликувайте! Защото на 29 ноември ще имате възможността да отседнете в замъка, в който е заснет едноименния сериал.

Замъкът ще бъде отворен за резервации чрез Airbnb на 1-ви октомври,а цената ще бъде 120 паунда или около 260 лева на човек.

Гостите ще бъдат обгрижвани сякаш са част от фамилията Кроуили и ще имат възможността да разгледат величествената сграда. Те ще могат да се насладят на коктейли в компанията на истинските обитатели на имението Highclere Castle – графът и графинята от Карнарвон, както и на традиционна вечеря в трапезарията, където ще бъдат обслужени от иконома имението.

След вечеря ще бъде сервирано кафе в библиотеката, а след това гостите ще могат да си починат в една от основните спални със собствена баня и гледка към огромния парк около имението. На сутринта ще има и закуска, разбира се, която ще премине в разходка из парковете на замъка.

„Истинска привилегия е да мога да нарека Highclere Castle мой дом. За мен е удоволствие, че ще мога да го споделя с други хора и те ще имат възможността да отседнат тук“, споделя лейди Карнарвон. „Замъкът е бил наш фамилен дом от 1679 година насам и има изключително богата история. Искам да опазя това историческо наследство и да го споделя с колкото се може повече хора“, споделя още тя.

източник:edna.bg