Запазвате си стая с лична баня – получавате контейнер!


Изглежда, че колкото и да се старае персоналът на Airbnb да осигури и гарантира гостоприемно преживяване за своите клиенти и домакини, в интернет все още е възможно да се публикуват най-абсурдните обяви. Всъщност някои са наистина доста стресиращи. За щастие, този, който ви представяме днес е от по-смешените и има щастлив край. Но точно това ще ви напомни винаги да четете внимателно обявите и да проверявате за най-безопасните опции на Airbnb, защото никога не знаете кога бихте могли да спите в транспортен контейнер…

Туристи в Амстердам преживя същински шок, след като осъзна , че резервацията му в Airbnb се оказва, че е просто…един ден контейнър. Лондончанинът Бен Спелър платил 100 паунда за нощувка в „апартамент”, който бил описан като „чиста стая с лична баня и тоалетна”.

Но всъщност истината, на която се натъкнал в Амстердам, била съвсем различна.

„Вече бяхме минали покрай контейнера три пъти с таксито, което се опитваше да намери мястото. Мислехме, че това не може да бъде. Но когато сязохме, се оказа, че е товно това. Отворихме вратата и погледнахме вътре, заключихме и си тръгнахме. После отидохме в хотел. „

За щастие от Airbnb са върнали всичките пари на Бен за направената резервация и са компенсирали като са му платили хотела му, който излизал по 230 британски паунда на вечер.

Местните новинари са се опитали да намерят собственика на контейнера за коментар, но изглежда, че той е безследно изчезнал. „Премахнахме домакина и обявите му от нашата платформа. Неверни или измамни обяви нямат място на нашата платформа и нашият екип работи усилено непрекъснато да укрепва нашите защити и да стои пред злонамерени хора. ”, заявиха от платформата за резервации.